Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tanka Şeyh Horoz bölgesinde terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi.

Hain saldırıda isabet alan tankta bulunan 5 asker şehit oldu. Şehitlerden 25 yaşındaki Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün İnegöl'de yaşayan babasına acı haber verildi.

Mesudiye Mahallesi'ndeki baba evine giden protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şahadet haberini baba Mustafa Aygül'e iletti. Baba, oğlunun şehit olduğu haberini almasının ardından gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve vatandaşlar, şehit evinde babaya taziyelerini iletti.

CUMHURBAŞKANINDAN TAZİYE TELEFONU

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, telefonla arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'ı şehit babasıyla görüştürdü. Erdoğan telefonla taziyelerini iletirken; şehit babası Aygül, 'Vatan sağ olsun' dedi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da şehidin babasını arayarak, taziyelerini ilettiği öğrenildi.

VATAN SAĞ OLSUN

Kaymakam Ali Akça yaptığı açıklamada; "Babası İnegöl'de, annesi Çorum Alaca'da ikamet ediyor. Şehidimiz de Alaca ilçesine defnedilecek. Şehidimizin ailesine sabırlar diliyorum. Vatan sağ olsun" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Hepimizin başı sağ olsun. Var olma mücadelesi veriliyor. 5 şehitten bir tanesi de İnegöllü. her zaman olduğu gibi İnegöl şehidine sahip çıktı. Bizde ailemizin bu acılı anında yanında olmak istedik. Şehit haberleri bizi daha çok birbirimize bağlıyor. Allahın izniyle birlik ve beraberliğimiz bozulmayacak" diye konuştu.

Taziyelerin ardından baba Aygül, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen özel araçla cenaze töreninin gerçekleştirileceği Çorum'un Alaca ilçesine gönderildi.

ANNE ÇORUMDA YAŞIYOR

Çorum'un Alaca ilçesinde Denizhan Mahallesi'nde oturan şehidin annesi Zeynep Aygül'e de acı haber, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammed Esad Eyvaz ve askeri yetkililer tarafından verildi.

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Anne Aygül, oğlunun şehit olduğu haberini almasının ardından gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. 1,5 yıl önce göreve başladığı öğrenilen şehit Aygül'ün, anne ve babasının ayrı yaşadığı bildirildi. Şehit Aygül'ün, 3 kardeşi olduğu, 1,5 yıldır nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.