İnegöl'de yaşayan Ali Doğan, 1990 yılında Sudan'lı lider Hasan El-Turabi hayranlığı nedeni ile oğluna Hasan Turabi ismini vermek istedi.

Nüfus memurunun zorluk çıkarması üzerine inat eden baba oğluna, Osman İmam Hasan Turabi ismini verdi.

HERKES FARKLI BİR İSİMLE ÇAĞIRIYOR

Uzun ismi ile sıkıntı yaşamadığını ifade eden Osman İmam Hasan Turabi Doğan:

"Dedemin adı Osman İmam, Hasan Turabi'yi babam kendisi koymuş. İsmim ile alakalı zorluk yaşamıyorum kısaltarak yazıyorum İsmimin kısaltılması şirket adı gibi ama yine de güzel oluyor.

Herkes farklı bir isimle çağırıyor. Birisi Turabi diyor biri İmam diyor biri Osman diyor birisi Hasan diyor farklılık oluyor güzel oluyor."

İLK İKİ DERS İSMİMİ SÖYLEYEMEDİM

"İmam hatip lisesinde ilk kayıt olduğum sene sınıfa gittim isimlerimiz kapıya asılmış herkes soruyor bu kim diye. Bende ilk 2 ders söylemedim hoca soruyor bu kim diye? Bende çekindim daha sonra yapacak bir şey yok dedim ismimi söyledim. Millet garipsedi ama daha sonra millet alıştı" dedi.

"İNAT ETTİM"

Oğluna bu ismi koyduğunda sıkıntılar yaşadığını ifade eden baba Ali Doğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

"Oğlumun doğduğu zamanlarda genç bir hukukçuydum. Sudan devrimindeki Hasan Turabi'ye de hayrandım. Oğlum olunca ismini Hasan Turabi koyayım istedim. Nüfus idaresine gittik memur 'bu isim olmaz' dedi. Bende nedenini sordum bu ismin Arapça olduğunu söyledi."

"Bende kendisinin adını sordum 'Hasan' dedi. Dedim senin adında Arapça. Israr edince o zaman adını 'İmam Hasan Turabi' koyacaksın dedim. Sonra düşündüm babamın adı ortada kalmasın babamın adını da ekledim. Osman İmam Hasan Turabi olacak dedim çocuğumun ismi.

Hala sıkıntı çıkınca bende inat ettim kaymakam beyin yanına gittim durumu izah ettim kaymakam beyde aradı memuru oda çocuğumun ismini Osman İmam Hasan Turabi olarak nüfus kağıdına yazdı" diye konuştu.