Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor
İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Taştan, yaptığı açıklamada: “Bu pazar günü İHMED olarak dostluk ve kardeşlik için mezunlar pilavımız olacaktır. İki binden fazla mezunu bulunan İnegöl İmam Hatip Lisesi de, gün geçtikçe ülkemizin gözdesi bir okul konumuna geliyor. Belki de sözün doğrusu şudur: Ülkemiz, normale dönüyor. Zira millet kendi evladını okutmak için vergilerinden değil de ayrıca cebinden çıkarıp verdiği ufak paralarla yaptırdığı okullara sahip çıkıyor. Ülkemizin dört bir tarafı İmam Hatip Ortaokulu veya İmam Hatip Lisesi oluyorsa, bundan kimse korkmamalı ve gocunmamalıdır. Şu anda dünya insanlığının hali içiler acısı, dünya insanı huzur ve güven ortamı istiyor, barış istiyor. İnancı zayıf olanlar hem kendine hem de çevresine zarar veriyor.
Bu olaylar sadece dış dünya da değil ülkemizde de oluyor. Bunalım takılmak, büyük bir hastalıktır. İnancı zayıf insanlar hayatın zorluklarına sabredemiyorlar. Sağlam iradeli insanlar, güçlü inanca sahip oluyor. İşte imam Hatip Liseleri de böyle büyük bir amaca hizmet ediyor. Bu hizmeti vatan millet hizmetidir” dedi.

FUTBOL TURNUVAMIZ SÜRÜYOR
“İmam Hatip nesli… Büyüğü küçüğüne sahip çıkarak, ihtiyaçlarını giderek, küçüğü büyüğüne abi diyerek, saydı duyarak yetişiyorlar” diyen Taştan, şöyle devam etti: “İmam Hatip gençliği kendisini yetiştiren hocalarına büyük saygı duyar. Zamanında “iyi adam olsun” diye zora koştuğu öğrencilerini belli makamlardan görmekten gurur duyar. İşte tüm bu amaçlar için, yılda bir kez öğrencisiyle- öğretmeniyle-idarecisiyle birlikte bir tabak pilava kaşık sallamak için buluşuyoruz. “Azdan çok” elde etmeye çalışıyoruz. Derneğinizde yaptığımız çalışmalarda ağabeylerimiz bir araya getirdik, muhabbetler kuruldu eski günler anıldı. Bu günler de Kafkas Halı sahasında 1987-1999 Dönemleri arasında Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Bir birimizi görüyor ve daha nice güzel işleri beraber yapacağımıza inanıyorum. Günümüz Türkiyesinin kalkınmasında ve ilerlemesinde İmam Hatipler en geniş alanda çalışmak yapmak durumundadırlar. Toplumun inancına ve kadim kültürüne dönüşümde İmama Hatip liselerinin büyük katkısı vardır”

TÜM MEZUNLARI BEKLİYORUZ
“İHMED olarak her sene böyle bir şölen düzenliyoruz. Bu ufak ikramın tadı tuzu her daim dostlar oluyor. Kardeşlik ve muhabbet konusunda üzerimize yoktur demeliyim. İHMED olarak İstanbul’da ÖNDER’in 3. Çalıştayına katıldığımızda gördük ki, Tüm Türkiye’de bir imam hatip sevdası var ve her imam hatipli bizim yaptığımız gibi yapmak istiyor. Dertler aynı, amaç ulvi çaba ve gayrette o nispette büyük olmalı. Cömertlik, yardımlaşma en büyük vasfımızdır İmam Hatiplilerin. İnegöl imam Hatipten mezun kardeşlerimiz öncelikle okullarına sahip çıkmalı, proje okullarla, İmam Hatip Fen Liseleri gibi, İmam Hatip Ticaret liseleri gibi okulların açılmasını bekliyor. Yağışlı bir Pazar günü Merkez İmam Hatip Lisesinde 15. Pilav günümüze tüm dostlarımızı yönetim kurulu adına davet ediyor ve bekliyorum.