Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, kurban çukurlarının açılması ile ilgili bilgiler verdi.

ALO 153'DEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Kansu; "İnegöl Belediyesi olarak yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili her alanda hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, 21 mahallemizde tespit edilen muhtelif yerlerde toplam 130 adet kurban kuyusu açılmaya başlandı. Vatandaşlarımızın kurban atıklarını bu çukurlara atmalarını özellikle ve önemle rica ediyoruz. Vatandaşlarımız kurban atık alanlarının yerlerini mahalle muhtarlıklarına asılacak listelerden ve Alo 153 telefonundan öğrenebilir" dedi.

7 KESİM VE PARÇALAMA YERİ
7 adet kesim ve parçalama yerinin hazırlandığını aktaran Kansu; "Bunlar Kapalı pazar yeri (Salı (Alanyurt) Pazarı), Perşembe pazarı, Mesudiye muhtarlık yanı pazar alanı, Pazartesi pazarı, Cumartesi pazarı, Mahmudiye mezarlığı karşısı boş alan ve Alanyurt Afet Bloklarında kesim yerleri ve kurban parçalama askıları montajı yapılacaktır. Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımıza kanca dağıtımı ve kurban askı demirleri kurulacaktır. Kurban kesim alanlarında Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza kurban etlerini koymaları için poşet dağıtımı yapılacaktır. Atık toplamak için ayrıca 5 m3'lük büyük konteynerler kesim yerlerinde hazır bulundurulacaktır" diye konuştu.

3.GÜN ÇUKURLAR KAPATILACAK
Kurban kesim yerlerinin yıkama ve temizlik çalışmalarının arefe gününden bayram sabahına kadar devam edeceğini aktaran Kansu; "Ayrıca çöp ve geri dönüşüm atıkları toplama hizmeti bayram süresince devam edecektir. Kurban atıklarının toplanması ve çukurları kapatma işlemi, bayramın 1. Günü akşamı şehir merkezinden başlayıp doluluk oranına göre devam edecek olup, bayramın 3. Günü çukurların kapatılması ve kireçleme işlemi ile sona erecektir. Bu vesile ile tüm ilçe halkımızın mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevdikleriyle nice bayramlara ulaşmalarını temenni ediyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

MAHALLE BAZINDA AÇILAN ÇUKUR SAYILARI

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Kemalpaşa Mahallesi 18 adet
Mesudiye Mahallesi 12 adet
Mahmudiye Mahallesi 8 adet
Hamidiye Mahallesi 4 adet
Turgutalp Mahallesi 2 adet
Burhaniye Mahallesi 5 adet
Süleymaniye Mahallesi 15 adet
Yeni Mahalle 9 adet
Üçevler Mahallesi 18 adet
Esentepe Mahallesi 4 adet
Yunus Emre Mahallesi 4 adet
Fatih Mahallesi 8 adet
Cumhuriyet Mahallesi 6 adet
Kozluca Yolu Çevresi 4 adet
Çevre Yolu Çevresi 11 adet