Bugünden itibaren geçerli olacak olan ilk zam açıklandı. 1 Mayıs tarihinden itibaren, fiyatlar 150 TL birden yükselecek.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelediği ve son bir yıldır uygulanan 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteği, bugün itibarıyla sona erdi. Bu durum, her haneye 150 TL'lik bir yansıma olarak faturalara yansıyacak.

Vatandaşlar, artık aynı miktarda doğalgazı kullansalar bile ortalama olarak 150 TL daha fazla fatura ödeyecekler. Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu zam, birçok hanenin bütçesini olumsuz etkileyecek.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

preview image

Öte yandan, hanelerin en çok merak ettiği konulardan biri ise ücretsiz doğalgaz desteğinin uzatılıp uzatılmayacağı. Ancak Karadeniz'deki gazın 1 yıl boyunca bedava olarak verilmesiyle ilgili uygulama, 1 Mayıs itibarıyla sona erdi ve ücretsiz gaz uygulaması devam etmeyecek.

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalara göre, ücretsiz gaz uygulaması Nisan 2024'e kadar devam edecek. Ancak bu süreçte, fiyatlarda yapılan artışlar vatandaşların ekonomik durumunu etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi