ZORLANMADAN...

Abone Ol

TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2021-2022 sezonunun otuzbirinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Kahramanmaraşspor A.Ş.'yi zorlanmadan, net bir skorla 3-0 yenerek play-off şansını sürdürmeye devam etti.

Afjet Afyonspor maçı ile birlikte 7 haftadır yenilmezlik serisini sürdüren temsilcimiz İnegölspor, play-off hattında yer alabilme umutlarını arttırmak ve 32.hafta ile birlikte başlayacak zorlu periyota bir kazaya uğramadan girmek için tüm hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye başlamıştı.

Rakip Kahramanmaraşspor A.Ş. ise grubumuzda ligin dibine demir atmış olsa da devre arasında yaptığı takviyelerle birlikte -ki bu maçta ara transferlerden 6'sı ilk 11'de, 4'ü yedek olarak maç kadrosunda yer aldı- sezonun ikinci yarısında aldığı sürpriz sonuçlarla dikkat çekmeye başlamıştı. Bu haftaki maçı da bir çıkış maçı olarak görüyordu. Fakat umduğu gibi olmadı...

Başarılı sonuçlarına bir yenisini daha eklemek düşüncesiyle çıktığı maçta temsilcimiz İnegölspor, bir kere rakipten çok üstün bir mücadele gösterdi ve bu üstünlüğünü maçın başından sonuna kadar sürdürdü. Mücadelenin daha 13.dakikasında İbrahim Sürgülü durumu 1-0'a getiren golü attı. Golde Fatih Cerlek' in payı büyüktü.

İbrahim Sürgülü bir defans oyuncusu olmasına rağmen bu golle birlikte 11.golünü atmış oldu. 34.dakikada ise son haftaların başarılı isimlerinden Ömer Faruk Ermeç kaleci Yasin Davuş ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin bacak arasından çok şık bir gol attı ve durumu 2-0'a getirdi.

İlk yarıda Aykut Uluç ile yakalanan ve golle sonuçlanabilecek 3 pozisyondan yararlanılamadı. Ayrıca ilk yarıda rakip oyunculardan Can Erdem, Okan Saraçoğlu ve Yakup Ramazan Zorlu'nun gollük vuruşlarını kalecimiz Gökhan Siverek başarılı bir şekilde kurtararak bu vuruşların golle sonuçlanmasına izin vermedi. Böylece ilk yarı İnegölspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında 2-0'lık skor avantajıyla sahada mücadele eden temsilcimiz İnegölspor rakip Kahramanmaraşspor A.Ş. karşısında daha fazla pozisyona giren taraf oldu. Nitekim İbrahim Sürgülü, Ömer Faruk Ermeç ve Yusuf Özdemir ile bulunan pozisyonlar sonuçsuz kaldı. Maçın 70.dakikasında Ömer Faruk Ermeç' in attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Maçın 80.dakikasında Yusuf Özdemir'in sol taraftan yaptığı ortasına yükselen Samet Cantürk güzel bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek durumu 3-0'a getirdi. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirleyen gol oldu. Bu yarıda da rakip oyunculardan Can Erdem ve Cerem Talha Dinçer ile yakalanan pozisyonlarda kalecimiz Gökhan Siverek ve defansımız gole izin vermedi.

Bu hafta oynanan maçlardan sonra temsilcimiz İnegölspor grupta 10.sıradaki yerini korudu. Ayrıca play-off hattının 5.sırasındaki Afjet Afyonspor ve 6.sırada bulunan Sivas Belediye Spor ile de aradaki puan farkını 5'e düşürdü. Esasında herşey şimdi başlıyor. Çünkü temsilcimiz İnegölspor play-off şansını devam ettirebilmek açısından önemli bir döneme de girmiş oldu. Önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda grupta 53 puanla 6.sırada bulunan Sivas Belediye Spor ile karşılaştıktan sonra Pazar günü de kendi evinde An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ile karşılaşacak. Özellikle Sivas Belediye Spor maçı bir anlamda unvan maçı olacak.

Önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda oynanacak olan Sivas Belediye Spor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...