TBMM 552 personel alacak TBMM 552 personel alacak

Her hafta kurum ziyaretinde bulunan Belediye Başkan Alinur Aktaş İnegöl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

AKTAŞ'I TEBRİK ETTİ

İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ziyarette yaptığı konuşmada;

"Öncelikle Belediye Başkanımızın ziyaretlerinden dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Bizleri hangi durum ve konumda olursa olsun yalnız bırakmayan, başımız her dara düştüğünde müracaat ettiğimiz çok kıymeti Belediye Başkanımız var. Sağ olsun kurumumuza da ziyaret ederek neler yapabileceğimiz konusunda sürekli bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.

Çalışmalarını kamuoyu yakından takip ediyor. Sosyal belediyeciliğin içinin dolu bir şekilde nasıl olacağını kamuoyuna paylaşıyor. Toplumun huzur ve güveninin tesisini biz sağlarken, refahını arttırılmasının ve sosyal politikalar üretilmesinde bizler de destekler veriyoruz. Hatta sanıyorum 2015 yılı ORC'nin yaptığı araştırmada da belediye başkanımız büyükşehir belediye ilçeleri içerisine ilk 20'nin içerisinde.

Bunlar çok kolay sağlanan veriler değil, ben kendilerine teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da aynı şevk ve heyecanla ilçemize değer katacağına kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz de emniyet birimleri olarak toplumun huzuru, güveni ve refahını sağlama noktasında elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

DOSYALARIMIZI TAMAMLADIK

Yeni emniyet binasının sorulması üzerine Kaplan;

"Yeni Emniyet Müdürlüğünün ihalesi il özel idarelerindeydi. Biz çalışmalarımızı ona göre yapmıştık özel idareler kapatılınca ihale TOKİ'ye gitti. Maliyet hesaplaması yapılıp TOKİ'ye devredileceği bilgisini aldık. Bizim tarafımızdan bir eksiklik yok. Dosyalarımızı tamamladık. İnşallah ihaleyi çıkarıp bu sene içerisinde başlamasını bekliyoruz" yanıtını verdi.

SUÇLARDA %10 DÜŞÜŞ VAR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise;

"Yöneticilerimiz ile birlikte değerli Emniyet Müdürümüzü ziyaret ediyoruz. Az önce de PTT müdürlüğümüzü ziyaret etmiştik. Kısa bir süre önce çok değerli başsavcımızın yaptığı açıklamada 2014 yılına göre 2015 yılında tüm suçlarla alakalı %10'luk bir düşüş olduğunu gördük.

Tabii gönül arzu eder ki hiçbir olay hiçbir sıkıntı olmasın. Hamdolsun hem emniyet teşkilatımızın hem jandarma teşkilatımızın bu noktada hazırlık ve nitelikli olduğunu özellikle biliyorum. Genel anlamda 2016 yılında neler yapabiliriz, yeni emniyet binamızla alakalı, Ankara ve Bursa kaynaklı neler yapabiliriz notasında bunları istişare edeceğiz.

Mobese emniyetle işbirliği ile yaptığımız bir çalışmaydı. Biz şuanda Mobese'nin tam faydalarını görmüyoruz daha ilerleyen zamanlarda göreceğimize inanıyorum. Şehrin huzuruna ve sükutuna da çok büyük katkısı olacak Mobese sisteminin.

Ben müdürümüze teşekkür ediyorum. Sık sık istişare ediyoruz kendisiyle. Tüm emniyet mensubu arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun" dedi.