YA YENİLSEYDİK...

TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 19.haftasında deplasmanda karşılaştığı Tarsus İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalarak evine 1 puanla döndü.

Temsilcimiz İnegölspor, sezonun ilk yarısının son haftasında Tarsus İdman Yurdu deplasmanından puan veya puanlarla ayrılarak sezon arasına umutla girmek istiyordu.

Rakip Tarsus İdman Yurdu ise yeni seçilen yönetimine ve taraftarına ev sahibi olmanın avantajıyla 3 puanı hediye etmek, son haftalarda yaşadıkları sıkıntıları atlatmak istiyordu.

Maça her iki takım da temkinli başladı.İlk yarı karşılıklı orta saha mücadelesi içinde geçti. Yalnız Tarsus İdman Yurdu'nda Alperen Pak' ın 12.dakikadaki, ceza sahası dışından çektiği şutta top, üst direğe çarpıp avuta gitti. Temsilcimizin ilk yarıda Orhan Aktaş, Yılmaz Özeren ve Kadir Salih ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Ayrıca ilk yarıda Yılmaz Özeren ve Hamza Özdemir 'in top kayıpları da dikkatlerden kaçmadı.

Maçın ikinci yarısına Taşkın Kartal-Bahadır Taşdelen değişikliği ile başlayan temsilcimiz, 46.dakikanın daha 23.saniyesinde golü buldu. Bu dakikada rakip defansın hatasından yararlanan Ömer Faruk Ermeç topu ceza sahasına gönderdi. Ersel Aslıyüksek topun üzerinden atladı ve müsait pozisyondaki Bahadır Taşdelen 'e bıraktı. Bahadır Taşdelen de düzgün bir vuruşla takımımızı 1-0 öne geçiren golü attı. 54.dakikada Ersel Aslıyüksek'in rakip oyuncu Volkan Altınsoy tarafından düşürülmesini hakemi aldatma olarak değerlendiren orta hakem Alpaslan Şen Ersel Aslıyüksek'i sarı kart ile cezalandırdı. Temsilcimiz 63.dakikada Ömer Faruk Ermeç ile yakaladığı gollük pozisyondan yararlanamadı. Oyuncularımız daha sonra nedense geriye yaslanıp paniklemeye başladılar. Ceza sahasına gelen topları uzaklaştırmada zorluk yaşadılar.Hal böyle olunca da rakibin golü 84.dakikada geldi. Bu dakikada sol kanattan kalemiz içine yapılan ortayı Uğur Utlu kafayla Yusuf Talum'a aktardı. Yusuf Talum da kendisine ortalanan topu voleyle ağlarımıza göndererek beraberlik golünü kaydetti. Başka gol olmayınca maç da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Evet, temsilcimiz İnegölspor bu maçta altın değerinde 2 puan kaybetti diyebiliriz. Takım geriye yaslanmasa, hücum hattında baskı kursa rakip atak yapamayacak ve oyuncular da paniklemeyecekti. Yine de deplasmanda alınan bu 1 puan iyidir. Ya yenilseydik... İşte o zaman düşme potasının üstündeki takımlarla puan farkı daha da açılabilir ve bu kötü durumdan kurtulmak daha da zorlaşırdı. Bu sonuç da iyidir bence. Belki de kümede kalmamıza katkı koyan bir puan olacaktır.

Peki şimdi ne olacak? Tabii ki önce oyunculara en azından 1 hafta izin verilecek, ardından kamp başlayacak. Kampa yeni oyuncular katılacak, bazı oyuncularımız takımdan ayrılacak. Hatta bu yazımı hazırlarken kaleciler Emre Selen ve Sercan Çobanoğlu ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı bile. Takımda kalanlar ile yeni gelenlerin kamp döneminde birbirleriyle kaynaşıp iyi bir hazırlık yaptıktan sonra İnegölspor 'u layık olduğu yere çıkartacaklarına inanıyorum. Bunun aksini düşünmek bile istemiyorum.

İşimizin kolay olmadığını elbette biliyorum. Çünkü ara transfer döneminde iyi oyuncuları bulmak ve onlarla her konuda anlaşmak zordur. Fakat yönetim ve teknik heyetimizin bizi bu kötü durumdan kurtaracak oyuncuları takıma kazandıracaklarına inanıyorum.

Sezonun ikinci yarısında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetlerini yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST