Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem ile sarsılan ülkemizde, 11 il yıkıcı etkilerle sarsıldı. 70 il ise deprem bölgesinin yaralarını sarmak adına adeta seferber oldu. Depremin üzerinden geçen 2 haftalık sürede on binlerce vatandaş yaşamını yitirirken, 100 bini aşkın vatandaşımız ise yaralı olarak depremden kurtuldu. Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, şehirlerin yıkıldığı deprem afetinin üzüntüsünü yaşayan Türk milletinin çok dikkatli olması gereken bir dönemden geçtiğine dikkat çekti.

“KULLANMAK İSTEYENLER İÇİN BU BİR FIRSAT”
Kahramanmaraş depremi sonrası farklı senaryoların ortaya çıktığını ve bu senaryoların göz ardı edilemeyecek kadar tehlikeli olduğunu hatırlatan Turgay Yazıcı, “Depremin acısı hepimizin yüreğini yaktı. Bu acıyı unutmamız, yüreğimizi soğutmamız yıllarımızı alacaktır. Ancak hayatın gerçekleriyle de yüzleşmek zorundayız. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Gerekirse bağrımıza taş basıp her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Tüm senaryoları ciddiye almalı, her ihtimali olabilecekmiş gibi hazırlanmalıyız. İşte bu yüzden depremin acısını yaşarken vatandaşlarımızı uyanık olmaya, daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Belki de deprem planın sadece bir parçasıydı. Öyle olmasa dahi, bu durumu kullanmak isteyebilecek çokça düşmanımız olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’Yİ SATRANÇ TAHTASINA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Yaşanan depremin ülkemizin 100. Yılının kolay geçmeyeceğinin bir işareti olduğunu da vurgulayan Yazıcı, “Deprem irkitilmiş olsun veya kendiliğinden oluşmuş olsun… Bu durum birilerinin ekmeğine yağ sürdü ve harekete geçmeleri için fırsat oluşturdu. Görüyoruz ki depremden sonra birileri Türkiye’yi adeta satranç tahtasına çevirme uğraşında. Farklı tatbikat senaryoları, devleti itibarsızlaştırma çalışmaları, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin fırsattan istifade yardım bahanesiyle kendini kabul ettirme çabası, Yunanistan’ın bir yandan yardıma gelirken bir yandan Navtex ilan edip silahlı tatbikat yapması, ABD gemisinin bayraklarla verdiği mesaj, yine ABD’nin uçak gemisi hamlesi, askerin sahaya indirilme ve sınırı boşaltma çabası, sınır ötesi operasyonları durdurmaya yönelik zorlamalar… Bunlar bir çırpıda aklımıza gelenler. Planlı veya kendiliğinden oluşmuş bir deprem olsun fark etmez. Bu durumdan faydalanmak isteyen onlarca ülke var. Her şartta ve koşulda uyanık olmak zorundayız” diye konuştu.

ALGI OYUNLARI İFŞA OLUYOR
Tüm dünyanın dahil olduğu bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu vurgulayan Yazıcı, “Son günlerde yaşanan algı operasyonları da bunun kanıtıdır. Örneğin küreselcilerin kuklası Madonna’nın paylaşımları. Baktığımızda masum bir sosyal medya paylaşımı olarak gözüküyor. Yunan bir arama kurtarma görevlisi, bir Türk çocuğu kucağına almış. Ancak resmi incelediğimizde, birilerinin bu paylaşımlarla mesajlar ilettiği açık. Öncelikle bu görselin gerçek bir resim olmadığını görüyoruz. Oluşturulmuş bir görsel. Yunan bayraklı arama kurtarma, Türk bayraklı çocuğu kurtarıyor. Burada Yunanistan; büyük, şefkatli, güçlü, korumacı, kendinden emin ve uzman olarak gösteriliyor. Omzunda Türk bayrağı bulunan çocuk ise aciz, morarmış ve zavallı olarak gösteriliyor. Görseldeki en dehşet verici detay ise Yunan adamın 6 parmaklı olması. Bir mesaj olduğu açık. Türkiye ile arasındaki 6 mil olan kara sularını değiştirme niyetinde olan Yunanistan’a bu manada bir mesaj mı yoksa başka anlamları mı var bilemiyoruz. Belli ki küreselciler, kuklaları Madonna üzerinden şimdi tam zamanı demek istiyor. Diğer yandan Almanya’dan gelen ve birilerinin bölgede misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu ifşa oldu. Bölgedeki gönüllü ekipler Kahramanmaraş’ta bir okulun bahçesinde Almanların “İsa sizi seviyor” kartları hazırladığını, burada çocukları oynattıklarını ve hiçbir izin belgeleri olmadığını fark etti. Devlet olaya ek koysa da bunlar sadece fark edilebilenler. Deprem bölgesinde şu an herkes hamlesini yapıyor. Milletimiz uyanık olmak zorunda” açıklamasında bulundu.

“BU TOPRAKLARDA DEVLET, MİLLETİN TA KENDİSİDİR”
İşte bu yüzden satranç tahtasına dönen Anadolu topraklarının bugün artık ihmali ve kardeş kavgasını kaldıramayacağını dile getiren Turgay Yazıcı, “2600 yıldır yeryüzünde devletsiz kalmayan tek milletiz biz. Çünkü bu topraklarda devlet, milletin ta kendisidir. Hayatta olan tek bir Türk, yeni bir Türk devleti demektir. İşte bunu çok iyi bildikleri için depremi fırsata çevirenler bir yandan dışarıdan müdahale hazırlığı yaparken bir yandan çocuklarımızın beynini yıkamaya, misyonerlik faaliyetleriyle benliğimizi yitirmemizi sağlamaya çalışıyor. Bugün her şeyi bir kenara bırakıp bir olmamız gereken en mühim gündür. Milletimizin Türk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarına karşı en büyük silahı, birlik ve beraberliğidir. Deprem olduğu andan bu yana bu birlikteliği en güzel şekilde sağlayarak gelen tüm saldırılara mesajımızı verdik. Ancak senaryolar bitmeyecek. Planlar bitmeyecek. Satranç tahtasına dönen Anadolu tüm hainlerden, iş birlikçilerden, istihbaratçılardan arındırılana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

MİLLİ HUKUK CEMİYETLERİ HER DAİM VARDIR
“Devlet uyanık, devlet her şeyin farkında” sözleriyle konuşmasını sürdüren Yazıcı, “Birileri bir noktadan fitili ateşlemek, ülkede kaos ortamı oluşturmak istiyor. Fetöcü zihniyetin sosyal medyadan özellikle üniversiteler üzerinden öğrencilerin sokağa dökülmesi için yönlendirme yaptığını, siyasi kanadı harekete geçirmeye çalıştığını görüyoruz. Sarayın önünde buluşalım mesajlarının altında yatan niyetin devlette farkında, aklı başında millette. Ancak milletimizin gönlü müsterih olsun, bu devlet o tuzağa düşmez. Ayrıca şunun da altını çizmekte fayda var; Kurtuluş Savaşı ruhu ile mücadelede eden Gizli Milli Hukuk Cemiyetleri her daim vardır ve var olmaya devam edecektir” ifadelerinde bulundu.