Ekonomi

Son gün 30 Haziran

Daha önceki yapılandırmaya başvurmayan vatandaşlara ikinci bir şans tanıyan, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun yürürlüğe girmesinin ardından alacaklarını yapılandıracağını açıklayan İnegöl Belediyesine başvurular başladı.

Abone Ol

Yeniden yapılandırmaya ilişkin başvurular hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, "Daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yürürlüğe giren kanun, yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçlarını kapsam dışında tutuyor. İnegöl Belediyesi olarak bizler de borçların yapılandırılmasıyla alakalı bu yeni düzenlemeden sonra gerekli başvuruları almaya başladık" şeklinde konuştu.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN

Yeniden yapılandırmaya başvuruların alınmaya başladığını belirten Taban, yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran 2017 Cuma gününe kadar belediye İcra servisi veya tahsilat servisine başvurmaları gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN ALACAKLAR

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 27/5/2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır diyen Taban, "Yürürlüğe giren kanun ile belediyemize 31 Mart 2017 tarihi ve öncesi borcu olan vatandaşlarımıza borçlarını yeniden yapılandırma imkanı veriliyor. Emlak Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence vergisi, Harcamalarına katılım payları, Ecrimisil alacakları, Otopark Bedelleri, Teknik altyapı bedelleri, Ücretler ve Katı Atık Ücreti Alacakları 31/3/2017 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları kapsama girmektedir. Buna göre anaparalara işleyen gecikme zammı ve gecikme faizinden vazgeçilecek, yerine daha az olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi(Yİ-ÜFE) oranı uygulanacaktır. Ayrıca Vergi Zıyaı Cezalarından da vazgeçilecektir" dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI

Mükelleflerimiz borçlarını peşin ya da ikişer aylık süreler itibariyle olmak üzere taksitli olarak ödemeleri mümkün bulunmaktadır diyen Taban; "Bunun yanında peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE oranlarına ayrıca %50 indirim uygulanacaktır. Söz konusu kanuna göre yeniden yapılandırılan borçların kredi kartı ile de ödenmesi mümkündür. Ayrıca yapılandırmanın bozulmaması ve halkımızın bu konuda mağduriyet yaşamaması için ödemelerin düzenli yapılmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

Taban son olarak, "Birikmiş borcu olan vergi mükelleflerine ödeme kolaylığı getiren yapılandırma işleminden vatandaşlarımızın istifade etmelerini temenni ediyoruz. Belediye hizmetlerinin sürekliliği ve devamlılığının, ilçe halkının yükümlülüklerini zamanında, tam ve eksiksiz yerine getirmesiyle mümkün olacağını bir kez daha hatırlatarak, ödemelerini zamanında tam ve eksiksiz yerine getiren vatandaşlarımıza da bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.