Eğitim

Samda geleneği sürüyor

Samda ailesinin destekleriyle, Müşerref-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu Müdürlükleri tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği, bu yıl da gerçekleştirildi.

Abone Ol

Muzaffer Samda'nın damadı Şelçuk Teşik ve eşi Hanife Teşik tarafından, Çırağan Düğün Salonu'nda düzenlenen ve ilçe protokolünün de katıldığı yemekte konuşan Müşerref-Muzaffer Samda İlk Okulu Müdürü Ömer Göktürk, 24 Kasım Öğretmenler yemeğinin geleneksel hale geldiğini söyledi.

25. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Göktürk, "Öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum. 24 Kasım özel bir gün ama bugünü daha da anlamlı yapan başka bir şey var. 1992 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuzun bugün 25. kuruluş yıl dönümü. Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu İnegöl'de her alanda yapmış olduğu etkinlikler ile yetiştirdiği öğrencilerle haklı bir yer kazandı. Bu başarı bir ekip çalışmasının ürünü" dedi.

HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPTIRILAN OKULUMUZ ÇOK

İnegöl'ün hayırseverler kenti olduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Hayırseverler tarafından yaptırılan okulumuz çok. Allah hepsinden razı olsun. Hacı amcamızın çok önemli özelliği var. Bu da yaptırmış olduğu okuldan 25 yıldır hiç uzak kalmadı. Eğitim camiamız ve eğitim camiamızdaki arkadaşlarımız çok önemli. Her şey eğitimden geçmektedir. Eğitimciler olmadan hiç bir şey olmaz. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü tebrik ediyorum" diye konuştu.

KUTSAL MESLEK

Belediye Başkanı Alper Taban ise öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Müşerref-Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler yemeğinin geleneksel hale geldiğini belirten Kaymakam Ali Akça,

"Okulu inşa ettirerek, Milli Eğitimine kazandıran hayırseverlerimizin öğretmenler günü münasebetiyle yapmış oldukları bu organizasyonla aslında bizlere örnek bir rol çiziyorlar. Ne mutlu onlara... Ve yine mutlu onların damadına ve kızlarına... İnanın her sene bu davette bulunmak ve onların misafiri olmak benim ve ailem için ayrı bir mutluluk" dedi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından okulda 20 yıldır görev yapan Ekrem Dursun'a, 10 yıldır görev yapan öğretmenler Emel Yüksek'e, Gülşen Yiğit'e, Fatma Ölmez ile 5 yıldır görev yapan Songül A.Türkyılmaz'a, Mine Kahraman'a ve Ümit Çağın'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.