Tokat’tan depremzedelere yardım için yola çıkan ve yolculuk esnasında lastikleri patlasa da ihtiyaç malzemelerini bölgeye ulaştıran ağabey-kardeşe Konyalı sanayiciler tarafından yeni dorse hediye edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Tokat’tan tırlarının dorsesine su, gıda, yakacak ve iş makinesi yükleyen esnaf Kaan ve Batuhan Türkiyeli kardeşler, yardım malzemelerini Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine ulaştırmak için yola çıktı. Depremde kara yolunun bazı kısımlarının zarar görmesi nedeniyle dorsenin 2 lastiği patladı. Tek tekerle kalan tır, jant üzerinde yaklaşık 70 kilometre yol kat etti. Tek tekerle kalan dorsenin videosu ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Kısa sürede binlerce kişinin paylaştığı görüntüler, izleyenleri duygulandırdı. Videoyu izleyen Konyalı sanayiciler Nazif Buğa ve Mustafa Türkmen, kendi iş yerlerinde üretilen "Enkaz" adlı yeni dorseyi gönüllü kardeşlere hediye etti.

"Yılmadık, pes etmediki devam ettik"

Depremin 2. günü iş makinelerini deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Kaan Türkiyeli, "Adıyaman Gölbaşı’na iş makinesi ve erzak yardımı için araç lazım dediler. Araba vardı ama şoförümüz yoktu. Ben kendim kardeşimle beraber yola çıktım. Gölbaşı’na doğru yolculuğa başladık. Hekimhan’dan itibaren deprem bölgesine girdiğinizi fark ediyorsunuz. Yollarda depremden dolayı çatlaklar ve düşmeler vardı. İlk çatlağa girdiğimizde dorsemizin en arka sağ lastiği patladı. Takribi 118 kilometre vardı hedefe varmamıza. 70 kilometre kala da 2. lastiğimiz patladı. Rabbimin izniyle yardımımızı zamanında ulaştırabildik. Yoksa bu arabanın yürümesi zordu. Rabbim nasip etti, biz de yılmadık, pes etmedik, devam ettik. İndik, baktık körükler patladığı için Karayolları’nın kepçesiyle kaldırdık, dingilleri yukarıya bağladık. Hava da çok soğuktu. En son yapacak bir şey yoktu o saatten sonra. Artık araba durana kadar devam ettik. Daha sonra Konya plakasına sahip çıktı, teşekkür ediyoruz. Eski dorseyi müze yapacaklarını, bize yenisini vermek istediklerini söylediler. Onların da niyetinin Allah rızası için olduğunu anladık, kabul ettik. Kendilerine çok teşekkür ederiz" dedi.

"Bir an önce ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yaptık"

Batuhan Türkiyeli, depremi duyar duymaz ’Elimizden ne gelir’ diye düşünmeye başladıklarını ifade ederek, "Şoförlerimizle beraber vinçlerimizi gönderdik. Daha sonra tır gerektiğini söylediler. Tokat Valiliğiyle birlikte çalışıyorduk. Şoför de olmadığı için ağabeyim direksiyona geçmek zorunda kaldı. Hekimhan’dan sonra yollar büyük zarar gördüğü için de aracımız bu hale geldi. Çok hassas bir durum söz konusu olduğu için lastikle ya da araçla alakalı bir kaygımız yoktu. Orada insan hayatı vardı, bir an önce ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışından birçok yardım telefonu aldık. Ama herhangi bir nakdi yardımı kabul etmedik. Mustafa ağabeyin de yaklaşımı ve samimiyeti çok farklı geldi bize. Biraz da emrivaki yaptı. Dorsemiz önce buraya tamir maksatlı gelmişti. Aradılar, teklif ettiler. Biz önce kabul etmedik. Ama bunun yardım maksatlı değil hediye olduğuna ve kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğine samimi bir şekilde inandırdıkları için teklifi kabul ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Muğla'da Deprem! Çevre illerde de hissedildi… Muğla'da Deprem! Çevre illerde de hissedildi…

Konyalı dorse üreticisi Nazif Buğa da, "Ortağım gece beni aradı. ’Bu dorseyi bulmamız lazım’ dedi. Bazı aracılarla kendilerine ulaştık, yardımcı olmaya çalıştık. İlk etapta kabul etmediler. Daha sonra rica ettik, hediyemizi kabul ettiler. Böyle bir şeye kalkıştık ve güzel bir eser verdik. İnşallah da iyi olur" ifadelerini kullandı.

Mustafa Türkmen ise, "Dorseyi televizyonda gördüğümüzde dikkatimizi çekti. Dorsenin sahiplerine ulaştık. El birliğiyle getirdik. Sahipleri ilk başta kabul etmediler yeni dorseyi. Daha sonra biraz zorlayınca ikna ettik. Şimdi de yeni dorsesini teslim ettik. Umarım böyle bir felaketi tekrar yaşamayız" diye konuştu.

"Enkaz" adlı yeni dorsenin teslimine merkez Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop ile Konya AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

Kaynak: iha