Ekonomi

Özbek teknik detayları da paylaştı

İnegöl’de yatırım yapmak isteyen girişimci 2 gence 200 bin TL hibe vereceğini açıklayan Saloni Mobilya CEO’su Haluk Özbek, girişimci gençler tarafından merakla beklenen destekle ilgili teknik detayları da paylaştı.

Abone Ol

İnegöl mobilyasını Türkiye ve Dünyada başarıyla temsil eden Saloni Mobilya'nın CEO'su Haluk Özbek kısa bir süre önce twitter hesabından yaptığı paylaşımda; İnegöl'de ahşap oyuncak üretimi-yatırımı yapacak girişimci iki gence 200 bin TL hibe vereceğini söylemişti.

Teknik detayları bir hafta içinde açıklayacağını belirten Özbek bu detayları dün paylaştı. İşte Ahşap Oyuncak Yatırımı Desteği'nin detayları: "Bu destekten 30 yaş altı bay/bayan gençler faydalanacaktır. Yatırım Bursa ili İnegöl ilçesi sınırları içerisinde olacaktır. Yatırımcılar en az 4 yıllık lisans eğitimi almış olmalıdır. Yatırımcılar en az 2 ortak olmalı ve ortaklardan biri Endüstriyel Tasarım Bölümünün Lisans derecesi eğitimini tamamlamış olmalıdır. Yatırımcılar sağlıklı ve güvenli ahşap oyuncak üreteceklerini yazılı olarak taahhüt edeceklerdir. Ahşap oyuncak üretiminde ağırlık ölçümüyle plastik ve sentetik malzemelerin oranı %10'u geçmeyecektir. Yatırımcılar minimum 200 m2 atölye kiralayıp kira sözleşmesini ibraz ettiklerinde 200 bin TL.'lik desteğimiz kurdukları şirketin banka hesabına havale edilecektir. Yatırımcılara maddi destek dışında 12 ay boyunca her ay 1 saat mentorluk desteği verilecektir. Başvurularda CV, portfolyo ve yatırım-üretim-satış hedeflerini içeren iş planları mail olarak gönderilmelidir. Sayı olarak 10 dan fazla başvuru oluştuğunda noter huzurunda kura çekimi ile son 10 başvuru seçilecek, ve bu son 10 başvurudan yüz yüze görüşmeyle 1 yatırımcı gurubu seçilmiş olacaktır. Başvurular ik@saloni.com.tr adresine yapılacaktır. Son başvuru tarihi 30.06.2022 dir. Yatımcı seçimi en geç 30.07.2022'de tamamlanmış olacaktır."