12 Ocak'ta Hatay'ın Payas ilçesindeki O-53 otoyolunda motosiklet sürücüleri, trafiği durdurarak yarış yaptı. O anların sosyal medyada paylaşılması üzerine, jandarma ekipleri harekete geçti.
Yarış, Tehlikeli Suçlarla Gündeme Geldi
Yapılan incelemeler, olayın sadece bir trafik ihlali olmadığını ortaya koydu. Jandarma, motorcuların "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "cebir ve tehdit kullanarak ulaşım aracını engelleme" ve "trafik güvenliğini tehlikeye atma" gibi ciddi suçlar işlediğini tespit etti.
Ceza Miktarı Dudak Uçuklattı
Jandarma ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalarla kimlikleri ve adresleri tespit edilen 24 kişiye toplamda 523 bin 664 TL idari para cezası kesildi. Bunun 125 bin 584 TL’si sürücülere, 398 bin 080 TL’si ise 18 araca uygulandı.
"Trafik güvenliğini tehlikeye atan bu tür eylemlerin karşılıksız kalmayacağı bir kez daha gözler önüne serildi."
Motosikletler Trafikten Men Edildi
Olayla ilgili 7 motosiklet trafikten men edilirken, 24 şahıs hakkında adli işlemler başlatıldı. Bu durum, otoyolları tehlikeye atan kişilere yönelik yasal yaptırımların kararlılıkla sürdürüleceğinin bir göstergesi oldu.
İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!
Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!
Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!
Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!