KÖTÜ GİDİŞ SÜRÜYOR...

Abone Ol

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun onuncu haftasında deplasmanda karşılaştığı Turgutluspor'a 1-0 yenilerek kötü gidişini sürdürdü. Turgutlu 7 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmayı Yusuf Ziya Gündüz, Muhammet Oğuzhan Öztaş ve Oğuzhan Kocaçoban hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemi ise Uğurcan Gökler idi. İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Yunus Emre Duyan, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Erdem Koçal ve Mustafa Kayabaşı; ileride ise Aykut Uluç, Ömer Faruk Ermeç ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Ergene Velimeşe Spor ve Sakaryaspor A.Ş. yenilgileri sonrası istifa eden Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'in yerine hafta başında 2014-2015 sezonunda takımımıza play-off finali oynatan Şaban Yıldırım göreve getirilmişti. Aynı şekilde Turgutluspor da geçtiğimiz sezon Ankaragücü'nde yardımcı antrenör olarak çalışan Atilla Gerin'i teknik direktör olarak takımın başına getirmişti. Dolayısıyla yeni teknik direktörlerin takımları ile karşılıklı olarak çıkacakları ilk maç olması bakımından bu maç önem kazanmıştı.

Genç ve tecrübesiz bir kadro ile mücadele eden Turgutluspor için de, ard arda alınan yenilgilerden sonra İnegölspor için de adeta bir çıkış olarak görülen maçta kazanan Turgutluspor oldu. İnegölspor maçın kazananı olsaydı hem 3 puan alınmış olacak hem de kaybolan özgüven geri gelecekti. Hafta içinde başkentte Ankaraspor ile oynanan kupa maçında genç ve yedek ağırlıklı oyuncularla mücadele eden temsilcimiz İnegölspor'un 2-0 yenilerek kupadan elenmesi bizleri şaşırtmamıştı. Çünkü ligdeki konumumuz daha önemliydi. Kupa maçında genç ve yedek oyuncularımızın verdikleri mücadele ile Cuma günkü taktik antremanında oyuncuların performansları Turgutluspor maçında bir rotasyon yapılacağı sinyalini vermişti. Bu maçta sakat oyuncularımızdan Türker Toptaş yerine Yunus Emre Duyan'a; Ersel Aslıyüksek yerine de Aykut Uluç'a ilk onbirde yer verildi. Ayrıca her zaman ilk onbirde şans bulan forvet arkası mevkiindeki Bahadır Taşdelen' in yerinde aynı özelliklere sahip olan Mustafa Kayabaşı'nı; Mustafa Kayabaşı' nın yerinde de Erdem Koçal'ı gördük. Kupa maçında güven veren görüntüsünü bu maçta da gösteren Yunus Emre Duyan, böyle giderse Kaptan Türker Toptaş'ın yerini alacaktır.

Temsilcimiz maçın başında Turgutluspor'a baskı kurup defans oyuncularının topla ileri çıkmalarına izin vermedi. Oyuna son iki maça göre daha istekli ve diri bir şekilde başladı. Kanat organizasyonlarını da iyi yapmamıza rağmen son vuruşlar bir türlü lehimize sonuçlanmadı. İlk yarıda Hakkı İsmet Şimşek, Serkan Sözmen ve Ömer Faruk Ermeç; ikinci yarıda ise topa daha fazla sahip olan taraf olarak Erdem Koçal, Selimcan Temel, Ömer Faruk Ermeç, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen ile bulunan pozisyonlardan yararlanamadık. Ev sahibi takım Turgutluspor ender ataklardan biri olan 78. dakikada Burak Osman Gencal ile golü buldu.

Rakip Turgutluspor teknik direktörü Atilla Gerin 60.ve 68.dakikalarda yaptığı 3 oyuncu değişikliği ile maça hareket getirdi. Nitekim 78. dakikada da golü buldular. Temsilcimiz İnegölspor'un teknik direktörü Şaban Yıldırım ise maalesef ancak golü yedikten sonra 82.ve 85.dakikalarda oyuncu değişikliği yaptı. 60.dakikadan itibaren oyunu hareketlendirecek Furkan Mızrak, Bünyamin Yavaşoğlu ve son antrenmandaki performansıyla göz dolduran Ali Kılıç gibi oyuncu hamleleri ile sonucu değiştirebilirdi.

Ergene Velimeşe Spor'un ardından Turgutluspor gibi bir takımı ne yazık ki yenemedik. Adeta galibiyeti unuttuk. Bu durumda play-off çok zor gözüküyor. Bari düşme hattından uzak duralım. Futbolcularımızda nedense bilemediğimiz bir rahatlık var. Sürekli olarak yan pas, geri pas yapıp duruyorlar. Topu bir türlü ileri uç oyuncularıyla buluşturamıyorlar. Buluşturduklarında da ileri uç oyuncularımız bir türlü gol yapamıyorlar. Futbolcularımızın artık kendilerine bir çeki düzen verme vakti gelmiştir. Turgutluspor maçını neredeyse tam kadro olarak izleyen yönetim kurulumuz bu manzarayı görüp maç sonrası üzüntülerini dile getirme yerine Pazartesi günü yapacakları toplantıda masaya yumruğu vurmalı, sahada işini yapmayan, reaksiyon göstermeyen futbolcularla ilgili kadro dışı bırakma, sözleşme feshetme gibi daha radikal kararlar alması gerekir. Yoksa bundan sonraki başarısızlık yönetim kuruluna yazacaktır. Önümüzdeki süreçte 6-14 Kasım tarihlerinde 9 gün içinde 2'si evimizde, 1'i de deplasmanda olmak üzere oynanacak 3 maçımız var. Bu maçlarda alınacak galibiyetler ancak bizi tekrar umutlandırabilir. İşimizin gerçekten zor olduğunu biliyorum. Anlayamadığım, ödemelerini vaktinde almalarına rağmen, birbirinden yetenekli ve kaliteli olan bu futbolcularımız neden bekleneni veremiyor?

Önümüzdeki Cumartesi günü saat 13.00'te evimizde oynayacağımız Serik Belediyespor maçında buluşmak ve İnegölspor'un galibiyetini yazmak dileklerimle...