TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun yirmiyedinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Ergene Velimeşe Spor'u zor da olsa 1-0 yenerek galibiyet serisini 3 maça çıkarmış oldu.

Son haftalarda çıkış yakalayan ve üst sıraları zorlamaya devam eden İnegölspor ile 18 puanlı ve düşme hattı içerisinde yer alan Ergene Velimeşe Spor'un İlçe Stadında yapacakları maçın zor geçeceği önceden belli olmuştu. Çünkü rakip Ergene Velimeşe Spor sıkıntılıydı ve ateş hattından bir an önce çıkmak istiyordu.

Devre arasında da 6 yeni oyuncuyu kadrosuna kazandırmıştı. Temsilcimiz İnegölspor da mevcut olan durumunu daha iyiye götürmek istiyordu. Hal böyle olunca da ortaya dengeli giden bir oyunun çıkması kaçınılmaz oldu.

Maçın skorunu belirleyen gol ilk yarıda 25.dakikada geldi. Bu dakikada Emir Özsoy ayağındaki topu mükemmel bir şekilde sol taraftan ilerleyen Yusuf Özdemir' e aktardı.

Yusuf Özdemir de bu topu ceza sahası içerisine ortaladı. Rakibin sol stoperi Mahmut Boz bu topa müdahale etmek isterken ters bir vuruşla topu kendi kalesine göndererek İnegölspor'u 1-0 üstünlüğe taşıyan golü kaydetmiş oldu.

İlk yarıda Bahadır Taşdelen ve Ömer Faruk Ermeç ile yakalanan pozisyonlar gole dönüştürülemeyince ilk yarı 1-0 İnegölspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında rakip Ergene Velimeşe Spor beraberliği kurtarma adına zaman zaman pozisyonlara girse de gerek oyuncularının beceriksizlikleri gerekse kalecimiz Gökhan Siverek ve defansımızın başarılı oyunu buna imkan vermedi.

Temsilcimiz İnegölspor ise 1-0 galip olmanın avantajıyla fazla riske girmeden kontrollü bir şekilde uzun bir süre mücadele etti. İkinci yarıda Ömer Faruk Ermeç ve Yusuf Özdemir ile bulunan 2 önemli pozisyondan bir sonuç çıkmayınca maç da İnegölspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlanmış oldu.

Temsilcimiz İnegölspor bu galibiyet ile çok önemli bir 3 puanın sahibi olurken, grupta bir basamak daha yukarıya çıkarak, 37 puanla haftayı 10.sırada tamamlamış oldu.

Evet, temsilcimiz İnegölspor bu maçı zor da olsa kazandı fakat böyle takımlara karşı artık zorlanmamamız gerekiyor. Bu maçın hafta arasında olması, sakat ve cezalı oyuncularımızın bulunması, rakibin ateş hattında yer alması mazeretimiz olmamalıdır bence...

Böyle takımlara karşı ikinci, üçüncü...golü hemen bulmak gerekiyor. Ayrıca oyuncularımızın bu haftaki oyunları çok da iyi değildi.Rakip ise bize göre daha iyi mücadele etti fakat onlar da 3.bölgede iyi değillerdi.

Velhasıl bu maç öyleveya böyle kazanılmış oldu. Artık önümüzdeki pazar günü grubumuzun şampiyonluk adaylarından Sakaryaspor A.Ş. ile deplasmanda karşılaşacağız.

Teknik heyet ve oyuncularımızın bu maça konsantre olup iyi bir hazırlık yapması, oyuncularımızın haddini bilerek, disiplinli ve mücadeleci bir ruhla oynayarak puan veya puanlar getirmesi elbette mümkündür.

Bu maç sonunda İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...