"Başkan, dönem mezunu arkadaşlarla bu önümüzdeki akşam derneğe seni ziyarete geleceğiz" diye telefondaki konuşmadan üç gün sonraydı dernekte buluşmuşlar, çaylarını yudumluyorlardı.

-Başkanım, biz sizlerin yeni dönemde hem başkan seçilmenizden hem de masa tenisi turnuvasında şampiyon olmanızdan dolayı tebrik etmek için toplandık. Buradaki arkadaşlarımız yani hepimiz her türlü yardımda bulunabileceğimizi belirtmek isterim. Yeni Yönetim Kurulu üyeleri iki dönemdir yaptıkları gibi bir kutlama yemeği yemiş, toplu bir aile fotoğrafı çekinmişler ve misafirleri karşılamak için derneğe geçmişlerdi. Dernek lokali her ne kadar dışarıda bir dükkan görünümlüyse de içeriye girince sıcak bir ortam karşılıyor insanı. Çıkarılan ayakkabıların yerine uzatılan terlikleri giyenler içeri geçiyor ve şöminenin alevlerinin görüntüsüne göz attıktan sonra uygun bir yere oturuyordu.

İlk defa gelmiş olanlar derneğin tefrişatını inceliyor. Beyaz akordeon kapı ile iki bölüm haline getirilmiş odanın duvarlarını, simetrik olarak güzelleştirilmiş hat yazılarını...

-Bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Sizin gibi İmam Hatip Mezun Dönemler Turnuvasında son şampiyon olan 87 mezunu ağabeylerimizin varlığını hissetmek memnuniyet verici. Hali hazırda bir mezun derneğiyiz. İnegöl'de bildiğimiz kadar başka bir mezun derneği yok. Bizler okuduğumuz İmam Hatip Liselerinden aldığımız şuurla abi kardeş olarak hayatta da hiç kopmadık. Allah hocalarımızdan razı olsun, ahrete göç edenlere rahmet diliyorum, onların ufku bizleri bir araya getirdi. Köklerimize, örfimize, inancımıza bağlı bir nesil olalım diye ne çabalar gösterdiler. Şimdi hatıralara girsek sabah kadar konuşuruz. Çaylarımızı yudumlarken o muhabbetleri de yaparız. Başkanın oturduğu sandalyenin ardında büyükçe bir tablo vardı. Üzerine rastgele usulle yazılmış veciz sözler. Konuşanı dinlerken gözler oradaki yazıya kayar, insanı belli belirsiz hayretler içinde bırakan o yazılar okunurdu. Misafirlerden biri;

-Başkanım, geçmişte derneğimizin çok güzel çalışmaları oldu. Mezunlar Pilavı üç yıldır İftar olarak yapıldı. Bu sene daha bir güzel oldu. Şampiyonluk kupamızı Nusret Hocamızın elinden almış olduk. Turnuvalarda komitenin gösterdiği hoşgörü ve uygulanabilir metotlarla beş yıldan sonra şampiyon olduk. Bir de tam haberimiz olmadı ama masa tenisi turnuvası tertip etmişsiniz. En iyimizi gönderdik amma maşallah size başkandınız bir de masa tenisi şampiyonu oldunuz. Tebrikler. Lakin başka faaliyetler de var mı bizimle paylaşacağınız.

Geniş sehpaların üzerine bırakılan ikramlardan ziyaretin en tatlı yönüne geldiği anlaşılıyordu. Kuru pastalara eşlik edecek çaylaş ince belli bardaklara dökülüyorken tatlılar ve çiğ köftelerde yerini almıştı. -Allah razı olsun, iyi niyetinizden dolayı. Şimdi derneğimizin vazgeçilmezi Mezuniyet Pilavlarımız ve Futbol Turnuvamız katılımlarınızla daha bir güzel geçti. Merak ettiğiniz konularda da bu vesile yaptıklarımız anlatma fırsatı olsun. Değerli ağabeylerim, her yıl on-on beş öğrencimize burs veriyoruz. Geziler yapıyoruz, daha çok kız öğrencilerimizle. İki defa İstanbul Gezisi, İznik-Bilecek- Söğüt gezilerimizi, Yoncalı Eğitim Kamplarımız, Kütahya gezimiz...

Biliyorsunuz insana yapılan yatırım çok önemli, zaman ister ve masraflıdır. Bu yüzden bu gençlerim yetişmesi lazım. Haftalık derslerimize katılan İmam Hatipli öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Onların doğru kaynaklardan dinini, imanını, öğretmeye gayret ediyoruz.

Vefakar olmak lazım... Çok cömert, yardım sever ağabeylerimiz var. Bizi her vakit madden olsun fikren olsun desteklerler. Onları gıyabında onları hayırla anıyorum. Yüreklerindeki güzel niyetlerle bize yol gösteriyorlar. Ayrıca bizden önceki yönetici ağabeylerimizden de çok şey öğrendik. Onların öncülüğünde çok emin bir şekilde çalışıyoruz. Aslında mezunlar olarak biz de aramızdaki sıcaklığı derneğimiz vesilesi ile devam ettirmek istiyoruz. Az önce bir gezi dendi. Biz geçen bahar Belediyemizin katkılarıyla kızlar anneler Çanakkale'de diye bir gezi de yaptık. İstedikten sonra her türlü organizasyonu yapabiliriz.

Birçoğu çaylarını yudumlanırken Sami Koparan Hocamızın yokluğundan faydalanıp liseden kalma duman dostluğu kutlamak için kapı önüne çıkanlar vardı. Muhabbet dolu bir akşam gecenin karanlığına doğru hızla ilerlerken sevgiyle birleşen gönüller kucaklaştı.