1928 yılı İnegöl doğumludur. 1958 yılında belediye zabıtası olarak İnegöl Belediyesi'ne girmiş 1980 yılında başkomiser olarak emekli oldu. 1959 yılında kurulan İnegöl Mehter Takımının da çalışmalarına kuruluşundan itibaren katılmıştır.

Mehter Ağası Tevfik Tetik'in ayrılmasından sonra uzun yıllar İnegöl Mehter Derneği Mehter Ağalığı görevini başarı ile sürdürmüştür. İnegöl ve İnegöllüler için yazılmış onlarca şiiri vardır.

Yirmi yılı aşkın bir süre Yıldırım Gazetesi'nde "Ziya Baba'nın Yeri" adlı köşesinde şiirlerini yayınlamıştır. 17.07.2017 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : yildirimgazetesi.com/haber-inegöl-belediyesi-14078.html.

ALİ ALGIN: Devlet Tiyatroları Sanatçısı. 1920 yılında Ankara'da doğdu, konservatuvarı bitirdi. Sanat hayatına "Fareler ve İnsanlar" adlı oyunla başladı. Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olarak çalışmalarını sürdürdü.

1971-72 tiyatro döneminde İzmir Devlet Tiyatrolarına tayin oldu. 05.11.1984 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından ödüllendirilen Devlet Tiyatrolarında 35 yılını tamamlayan 51 sanatçıdan biri idi.

Kızı öğretmen Nural Ataç (Algın) 70'li yıllardan itibaren ilçemizde ikamet etmektedir. 30.08.1985 tarihinde vefat etmiştir.

Kaynakça : Torunu Tolga Ataç ile görüşüldü 15.10.2015, www.sorgulamax.com/kimdir/tiyatro/ali-algın-html., www.türkiyegazetesi.com.tr.

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

KÖFTECİLİK VE BİR ANI: 1970 yılı babam ile birlikte bir öğle yemeği için Besler İnegöl Köftecisi'ndeyiz. Kapıya yakın bir masada yemeklerimizi yiyoruz, Mustafa Besler Amca kasada çalışıyor bir yandan da babam ile sohbet ediyor. Babam "Ağabey bir süredir kadayıf yapmıyorsun."

Mustafa Amca cevapladı "Devamlı alışveriş ettiğim kişi vefat etti, çocukları da devam ettirmediler. Piyasadaki diğer ürünleri de ben beğenmiyorum. Bursa'dan bir arkadaş ile görüştüm benim istediğim gibi yapacak o zaman yeniden kadayıf satmaya başlayacağım"

İşine böylesine özen gösteren insanlar İnegöl Köftesinin marka olmasını sağladılar.