Zeki Ziya Akyıldız: Adı bir parkta yaşatılan İnegöl Belediyesi Zabıtası. 11 Kasım 1964 tarihi İnegöl doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de yaptı. İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunudur. 1993 yılında İnegöl Belediyesi'ne zabıta memuru olarak işe girdi vefat ettiği 13 Ağustos 1998 tarihine kadar bu görevde çalıştı. Genç yaşta ölümü üzüntü ile karşılandı. İnegöl Belediyesi tarafından 21 Ekim 1998 tarihinde Turgutalp Mahallesi Emre Sokak'ta faaliyete geçen bir park'ta adı yaşatılmaktadır. Kaynakça : 10 Ekim 2015 tarihinde İnegöl Belediyesi Yazı işleri Müdürü Davut Akpınar ile görüşüldü

HAMDİ AKTAŞ: 1950 yılında İnegöl Sulhiye köyünde doğdu. İlkokulu köyünde orta ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesinde okudu. 1969-74 yılları arası İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı olarak İmam-Hatip'lik yaptı. 1973 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. 1979 yılında Arapça asistanlığını kazandı. 1980'de İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Bölümünü bitirdi. 1981'de Fakülte Kurul Kararıyla İngilizce Öğretim Üyeliğine atanarak Arapça ve İngilizce dersler vermeye başladı. 1983-90 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde halka açık Arapça kurslarında da öğretmenlik yaptı. 1998 yılında emekli olana kadar aynı fakültede öğretim üyeliğine devam eden Hamdi Aktaş'ın çok sayıda Arapça ve İngilizce çevirisi vardır.

Kitap Çeviri : Tefhimu'l Kur'an Anlamı ve Tefsiri (7 cilt-1999) Çevirenler :Hamdi AKTAŞ,Muhammed Han KAYANİ, Ali ÜNAL, Nazife ŞİŞMAN, Yusuf KARACA, İsmail BOSNALI, İslam'da Devlet İdaresi. Muhammed Hamidullah (2007) Çeviri : Hamdi AKTAŞ, Kur'an-ı Kerim Meal ve Kelime Meali (2 cilt-2008) Derleme Hamdi AKTAŞ

Kaynakça : İslamtarihi.org/yazar-biyog.asp, www.kitapyurdu.com/kitap/islamda-devlet-idaresi

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

BİR PARMAK İÇKİ: Sağlığı pek iyi değildi, çocuklarının ısrarı sonucu doktora gidildi. Doktor alkol almayı bırakması gerektiğini, günde en fazla bardağın dibinde bir parmak alkol alabileceğini söyledi, eve geldiler.

Amcamız bir bardak alkole razı olmuştu da bir parmak kavramını bardağa yatay değil de, dikey olarak anlamıştı. Çocukları ile sıkıntılar yaşamaya devam etti.

BİR YEREL SEÇİM ÖNCESİ: Bir yerel seçim öncesiydi. Adayın biri şeffaf belediyecilik anlayışını ifade etmek için Belediye Meclisi toplantılarını belediye binası önündeki parkta yapacağını söyledi. Kışın nasıl olacak dediler. Adayımız "Paltoyla" cevabını verdi.

Adayın biri geliri düşük kimselere ücretsiz ekmek vereceğini söylemişti. Adayımız "Biz pide de vereceğiz, hem de yumurtalı, susamlı." dedi

Adaylardan biri geliri düşük kimselerden su parası almayacağını söylemişti. Adayımız "Biz elektriğe de para almayacağız." dedi. Elektrik belediyeye bağlı değil dediler. Adayımız "Bağlarız." cevabını verdi.