Öğretim görevlisi 08.05.1980 tarihinde Bursa'da doğdu. İnegöl Cumhuriyet İlkokulu, İnegöl İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi mezunudur. Lisans eğitimini 1998-2002 yılları Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde yaptı. "İnegöl İshak Paşa Külliyesi" konulu mezuniyet çalışması ile bölüm birincisi oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde lisansüstü eğitime ve mezun olduğu Sanat Tarihi Bölümü'nde Türk-İslam Sanatları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2005 yılında "Konya Camilerinde Mahfiller" konulu yüksek lisans tezini ve 2012 yılında "Osmanlı Camilerinde Hünkar Mahfilleri" konulu doktora tezini tamamladı. 2015 yılından itibaren aynı bölümde Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent kadrosunda görev yapmaktadır. Lisans düzeyinde Sanat Tarihine Giriş, Osmanlıca, Epigrafi, Minyatür, Bizans Sanatı, Osmanlı Plastik Sanatları konularında; yüksek lisans ve doktora düzeyinde Ortaçağ Kitabeleri ve Mezar Taşları, Osmanlı Camilerinde Yazı ve Süsleme Programı ile Osmanlı Camilerinde Mekan Gelişimi konulu dersler vermektedir. TTK tarafından desteklenen Tüsoklar Konya Projesi, Tübitak destekli Konya Köprüleri ve su değirmenleri Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Hasankeyf Kurtarma Kazısı, Konya Kitabe, Mezar Taşları ve Sandukaları konulu yüzey araştırması, Antik Çağ'da Aksaray konulu yüzey araştırması ve Anamurium Antik Kenti Tespit ve Belgeleme Çalışmaları gibi çeşitli bilimsel çalışmalar içerisinde yer almıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli ansiklopedi maddeleri, bildirileri ve özgün araştırma makaleleri bulunan Çetinaslan'ın yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.İnegöl Hamamlarını ve Konya Mezar Taşlarını konu alan kitapları ise yayın aşamasındadır. Osmanlı Sanatı ve Mezartaşı incelemeleri konusunda çalışmaktadır. Konya Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Aynı bölümde 2015 yılından itibaren Bölüm Başkan Yardımcısı ve 2016 yılından itibaren de Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri Arkeolojisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Kitap : Taşların Dili-İnegöl Mezarlıkları ve Mezar Taşları(2014), Mahfil-i Hümayun-Osmanlı Camilerinde Hünkar Mahfilleri(2015) Kaynakça : 17.02.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü

ŞABAN ÇETİZLİ: Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı, cemiyet adamı, esnaf. 10 Mart 1958 tarihi İnegöl doğumludur. İshakpaşa İlkokulu mezunudur. Ortaokul eğitimini yarıda bırakmıştır. Kendi ifadesi ile çobanlık, kasap çıraklığı ve 1980 yılında kendi kasap dükkanını açarak hayatını sürdürmüştür. Cemiyet hayatı içinde yer almaya hep özen gösterdi. 1994-2002 yılları İnegöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Kooperatifi Başkanlığı yaptı. HAYKOOP Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği'nin 2003 yılında kuruluşundan itibaren katkı koydu. 2005 yılında Üreticiler Birliği Yasası sonrası oluşturulan yeni dönemden itibaren İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanıdır. Aynı yasa neticesinde2005 yılında kurulan İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin de Başkanıdır. Beraberinde Bursa Başkanlıkları ve Marmara Bölgesi Temsilciliği görevlerini de üstlenmektedir. 2007 yılından itibaren de 304 Birlikten oluşan Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesidir. Aynı şekilde 2007 yılından itibaren 124 birlikten oluşan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Merkez Yöneticisidir. Mesleğini ve yaşamını İnegöl'de sürdürmektedir.

Kaynakça : 30.03.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü