Tarih 4 Kasım 2014. Dönemin Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MODEF EXPO açılışında konuşuyor. Gündem yeni fuar alanı.

Recep Altepe, diyor ki konuşmasında;

"Milano fuarına katılmıştık. Orada insanlar fuar alanının uzağında konaklayıp; fuara katılıyorlar, ziyaret ediyorlar. Dünya çapındaki organizasyonlarda insanlar 100 küsur kilometre uzakta otelde kalıp organizasyona katılıyorlar"

Yani, İnegöl'e yeni fuar alanına gerek yok, gelin Bursa'da yapalım siz de katılın. Böylece sizin MODEF pastanızı biz yiyelim.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da sanki Altepe ile sözleşmiş gibi;

"İnegöl'de senede 2 fuar için 100 bin metrekare kapatamazsınız ama Bursa Fuarcılığı için Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO, İnegöl Belediyesi, İTSO, İnegöl Mobilyacılar Odası işbirliği yaparak yılda 15-20 fuarın yapıldığı Türkiye'de örnek bir fuar alanı yapabiliriz"

"İnegöl'ün de Bursa'nın da buna ihtiyacı var. İnegöllü dostlarımız; 'Buradan giderse biz müşterimizi buraya getirmekte zorlanırız' diye düşünmesin. Hayır arkadaşlar, 30 kilometre. Bursa ile İnegöl arasında bir yolda yaparız, mesela Turanköy'de. 15 kilometre olur"

İkisi de İnegöl'deki mobilyacıların, siyasilerin, bürokratların tırnaklarını kazıyarak bir yerlere getirdiği fuara konma derdindeydi.

Bursa'nın elle tutulur bir fuarı olmadığı için MODEF'in yıllardır başarıyla sürdürdüğü fuar üzerinden yürüyelim planı. Tuttu mu? Tabii ki tutmadı.

Peki yeni Vali ne diyor? Bir de onu dinleyelim. İzzettin Küçük diyor ki dünkü açılışta;

"Yeni fuar alanımızdan bahsedildi. Büyük bir zevkle, heyecanla olaya tanıklık ettim ve bu fuar alanı sadece İnegöl Fuar alanı olmayacak. Bursa'nın da fuar alanı olacak"

"Böyle muhteşem bir fuar alanına Bursa'nın da ihtiyacı var. Bu fuar alanında öyle bir vizyon ortaya koyalım ki Türkiye'nin fuar alanı olalım. İnşallah bunu başlatacağız, arkasında olacağız"

Vizyon farkı budur, sadece Osmangazi-Yıldırım-Nilüfer değil tüm Bursa'nın yöneticisi, valisi olmak budur. Böyle valiye can kurban...

İnşallah fuar alanı tamamlanır, hem Bursa'ya hem İnegöl'e hem de ülkemize artı değer katar.

Açılışa da nerede görev yapıyor olursa olsun İzzettin Küçük davet edilir, yardımları için ayrıca teşekkür edilir.

O günler çok uzak değil...