TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzbeşinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Çorum FK 'ya 2-1 yenilerek puan kaybetmeye devam etti.

Haftalardır puan kaybeden İnegölspor ligi artık prestij havasına dönüştürdüğünden Çorum FK ile birlikte kalan diğer maçlarına "İnegölspor armasına yakışır mücadelesini vermek için (!) " çıkacaktı. Konuk ekip Çorum FK ise kulüp başkanlarının devre arasına yakın bir dönemde istifasından sonra peş peşe kulüpten ayrılan futbolcular yerine ara transferde alınan yeni oyuncularla play-off umutlarını sürdürebilmek için şehrimize gelmişti.

İnegöl İlçe Stadında güzel bir havada oynanan maçta teknik heyetten fazla süre almamış, gerekirse U-19'daki genç oyuncuların sahaya sürülmesi beklenirken (bunu teknik heyet mi yapmadı, yoksa yapması mı istenmedi?Bilemiyoruz.) sadece Kaleci Gökhan Siverek, Samet Cantürk, Emir Özsoy ve Bahadır Taşdelen yedek kulübesine çekilmiş; yerlerine kalede genç Sercan Çobanoğlu, stoper genç Serhat Emirler, orta sahada Teknik Direktör Şaban Yıldırım'ın gözdeleri Fatih Cerlek ve Kadir Salih yer almıştı.

Maçın ilk yarım saati içinde her iki takım önemli pozisyonlar bulsa da bunları değerlendiremedi. 33.dakikada Ömer Faruk Ermeç'in kale içine derinlemesine gönderdiği topa Yusuf Özdemir hamle yaparak düzgün bir vuruşla takımımızı 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra bu sefer Yusuf Özdemir'in asistliğindeki iki önemli pozisyondan Ömer Faruk Ermeç yararlanamadı. Aynı şekilde konuk ekip Çorum FK da tecrübeli oyuncularından Burak Çalık ile iki önemli pozisyondan yararlanamadı.

Maçın ikinci yarısına üç değişiklikle başlayan konuk ekip Çorum FK 48.dakikada yine tecrübeli oyuncularından Mehmet Akyüz ile beraberlik golünü buldu. Bu golde stoper İbrahim Sürgülü'nün hatası büyüktü. İbrahim Sürgülü ayağındaki topu ileri atma yerine kaleciye geri pas atmayı tercih edince, kısa kalan geri pas ikramını da Mehmet Akyüz geri çevirmedi. Beraberlik golünden sonra maçın havası değişti, zaman zaman tansiyon da yükseldi ve İnegölspor rakip alanda daha fazla görünen taraf oldu. Ömer Faruk Ermeç, Yusuf Özdemir, Ersel Aslıyüksek, Kadir Salih ve Bahadır Taşdelen ile birçok pozisyondan yararlanamadı. Hele 67.dakikada Ömer Faruk Ermeç bomboş durumda ceza sahası içerisinde kaleye şut atmak varken kaleci Hasan Hüseyin Akınay'ı çalımlayıp geçmek istedi ve mutlak bir golü kaçırdı. Yine oyuna sonradan Kadir Salih'in yerine giren Bahadır Taşdelen'in sert şutunda kaleci Hasan Hüseyin Akınay topu kornere atarak golü önledi. Futbolda bilindik olan "Atamayana atarlar" diye tabir edilen söz bu maçta da yaşandı. Maçın uzatma dakikalarında, 90+5'te Mehmet Akyüz ile konuk ekip Çorum FK galibiyet golünü buldu ve hakem de golün santrasını bile yaptırmadan maçı bitirdi.

Evet, temsilcimiz İnegölspor bu yenilgi ile son haftalardaki başarısız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi. Bu sonuçla da rakibine play-off için yol vermiş oldu. Temsilcimiz İnegölspor maçın her iki yarısında da birçok pozisyon bulmasına rağmen bunlardan nedense (!) yararlanamadı. İnegölspor armasına yakışır mücadele böyle mi olur? Artık İnegölspor yöneticilerinin bu tarz açıklamalar yapma yerine acilen toplanıp bazı radikal kararlar alarak yoluna devam etmeleri gerekiyor. Ayrıca Teknik Direktör Şaban Yıldırım, santrası bile yapılmayan golle sahadan yenilgi ile ayrıldıkları için soyunma odasına gitmekte olan oyuncularına kızma yerine umarsız ve ciddiyetsiz oynayanlarla ilgili olarak raporunu bir an önce yönetim kuruluna sunmalıdır.

Önümüzdeki pazar günü deplasmanda oynanacak olan Bodrumspor A.Ş. karşısında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...