150 YIL SONRA: Gökdelenler ve diğer yapılar, artık kuşların, tarla farelerinin ve dolayısıyla kedilerin yaşam alanları haline gelecek. Köpekler türleri için öngörülen ise popülasyonu artan kurt sürüleriyle kaynaşıp daha vahşi bir tür haline gelecekler. İnsanoğlunun yok olmasına belki de en çok denizde yaşayan canlılar sevinecek. İnsan yok olduktan sonra en hızlı değişim ve temizlik muhtemelen denizlerde olacak, ayrıca denizdeki avlanma biteceği için popülasyonlar arttıkça artacak.

200 YIL SONRA: Çok dayanıklı olsa bile Eyfel Kulesi de yıkılmaz değildir. Normal şartlarda korozyondan korumak için her 6-7 yılda bir boyanan ve bakıma giren bu yapı, korozyona yenik düşüp yıkılacak.

300 YIL SONRA: Yüksek mühendislik ve inşaat teknolojisi ile yapılmış sembol yapılar korozyondan nasibini alacak ve rüzgarın etkisiyle yıkılacak. Empire State, altındaki topraktan dolayı yavaş yavaş eğilecek ve yerçekimine dayanamayıp yerle bir olacak.

500 YIL SONRA: İnsanoğlu yok olduktan 500 yıl sonra belki de insan medeniyetine dair hiçbir yapı, hiçbir modern beton yapı kalmayacak. Romalılar tarafından bulunan betonun ilk hali yaşamaya devam edecek belki ama daha sulu bir içeriğe sahip modern beton zamana boyun eğecek.

1000 YIL SONRA: İnsana uygarlığına dair hemen hemen tüm izler silinmiş olacak. Her yer bitki, her yer doğa. Betondan, demirden, çelikten eser kalmayacak.

10.000 YIL SONRA: 10.000 yıl sonra beton, demir, çelik, kağıt, kısaca her şey çürümüş olacak. Ama sanmayın ki insan yapımı hiçbir şey kalmayacak. 10 bin yıl sonraya kadar dayanacağı öngörülen 3 adet yapı var:Çin Seddi, Piramitler ve Rushmore Dağı'nda olduğu gibi kayalara oyulmuş eserler. Çin Seddi daha uzun bir süre varlığını sürdürebilecek. Piramitler de kum tarafından kapatılana kadar. Rushmore Dağı kafadarlarının binlerce yıl daha kalması öngörülüyor, çünkü tek düşmanı rüzgar.

35.000 YIL SONRA: Bu maddeden sonrası biraz daha derin. İnsana ait hemen hemen hiçbir şey kalmadığı için, Dünya artık insanın doğaya verdiği hasarı gidermekle meşgul. Bu hasarlardan biri de kurşun. İnsanoğlunun endüstriyel atıkları sonucu toprakta birikmeye başlayan kurşun,

35 bin yıl sonra topraktan temizlenmiş olacak.

100.000 YIL SONRA: Karbondioksit (CO2) seviyesi, insan öncesi dönemlerdeki seviyelerine çıkacak ama bu sürecin beklenenden daha da uzun sürebileceği de söyleniyor.

250.000 YIL SONRA: Çok uzun zaman önce paslanmış olan kasalardaki plütonyum bombalarının plütonyum seviyeleri, yeryüzünün doğal radyasyonu içinde yok olup gidecek.

7 MİLYON 200 BİN YIL SONRA: Rushmore Dağı kafadarları, asteroid çarpması ya da güçlü bir deprem olmadıktan sonra varlıklarını sürdürmeye devam edecek. PCB ve dioksin gibi insan yapımı tehlikeli kimyasal bileşikler hala varlıklarını koruyor olacak.

10 MİLYON 200 BİN YIL SONRA: Bronz heykeller bu kadar süre sonra bile tanınabilir halde olacaklar.

3 MİLYAR YIL SONRA: Yeryüzünde yaşam, her ne kadar bizim hayal edemeyeceğimiz formlarda olsa da, bir şekilde devam ediyor olacak.

4 BUÇUK MİLYAR YIL SONRA: ABD'deki yarım milyon ton Uranyum-238 maddesi, henüz yarı ömrünü tamamlamış olacak. Dünya, Güneş'teki değişimlere bağlı olarak daha da ısınmaya başlayacak. En az bir milyar yıl boyunca da, ilk zamanlardaki gibi bir mikrobik yaşam, varlığını devam ettirecek.

5 MİLYAR YIL SONRA Güneş'in şişip genişlemesiyle birlikte Dünya ve diğer gezegenler yanarak yok olacak. Güneş Sisteminin Çöküşünden Sonra; Medeniyetimizden yayılan radyo ve televizyon dalgaları, parçalanmış bir halde olsa da evrende bir yerlerde yolculuk ediyor olacak belki de.-Tabi bu süre içersinde kıyamet kopmazsa-

(Bilim dergisinden alıntı)