İnegölspor'un ancak 5.maçında bir nebze olsun ışık görebildik. 3 lig, 1 kupa maçı alınan 2 galibiyet, 1 beraberliğe rağmen bizleri tam anlamıyla tatmin etmemişti.

Sadece bizi değil teknik heyet ve yönetim de futboldan çok mutlu değildi.

Sezon başından bu yana gerek hazırlık maçları gerekse lig ve kupa maçlarında İnegölspor'un orta alandaki sıkıntısına değinmiş, bu orta saha kurgusu ile başarılı olmamızın çok zor olduğunu ifade etmiştik.

Göztepe maçında Kemal Hastürk ile o bölgeyi kapatma isteği tam anlamıyla sonuç vermemişti.

Zira Kemal, kendisine yabancı bir bölgede beklenen ön libero anlayışında değildi. Mustafa'nın kırmızı kartı sonra tekrar stopere dönünce Kemal'den verim alabilmiştik.

Bu maçta ise özellikle ilk yarıda takımı yönlendiren ve tecrübesini sahaya yansıtmanın yanı sıra takıma da bunu aksettiren bir yapıda oynadı kaptan.

Takımdaki istek ve arzunun yanı sıra sağ ve sol beklerin daha fazla önde oynama istekleri ilk yarıda hem göz hoş gelen futbolu hem de beklenen skoru getirdi.

Orta alanın güçlü olması pas trafiğini arttırdı, topa hakimiyeti yükseltti. Doğal olarak geçen yıldan esintileri de sahada görme imkanımız oldu. Fakat hala eski noktada değiliz, o kesin.

Gökhan Güleç'in bu maçta ilk yarıda daha doğru işler yaptığını söyleyebiliriz. Alişan'ın hücuma katkısının arttığında pozisyon zenginliğimizin de artacağını belirtebiliriz.

Burada Alişan'ın muhteşem golünü de es geçmemek gerekiyor.

İnegölspor'un şu an en iyi noktası kalesi. Ali, İnegölspor'u ipten almaya devam ediyor. İkinci yarıda 10 kişi kalmış takımda çıkardığı toplar 'Geçen sene Ali tarzında bir kaleciyle belki de 1.Ligdeydik' dedirtiyor insana.

Savunmada çok büyük sıkıntılarımız yok. Hücumda, orta alandaki verimliliğin artması ile pozisyona girme oranımız da artacaktır.

Fakat Çağdaş olayına da değinmek şart.

Takımın önde götürdüğü hatta diğer maçlara nispeten daha iyi olduğu bir maçta eline, diline sahip olacaksın. Sen yokluk içerisinde en önemli kilit oyunculardan birisin şu an. Arkadaşlarını yalnız bırakmaya hakkın yok.

Gaziosmanpaşa maçı ile zirveye yürüyüşün devam etmesini dileyerek yazımızı sonlandıralım.

.