20 gün sonra sandık başındayız. Hem ülkeyi 5 yıl idare edecek olan Cumhurbaşkanı -başka bir değişle- yeni Devlet Başkanını seçeceğiz.

Hem de 5 yıl süreyle görev yapacak olan milletvekilleri ve onun oluşturacağı -işlevi daraltılmış olsa da- Meclisi belirleyeceğiz.

Seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Partiler hem vekillerine hem de Cumhurbaşkanı adaylarına oy istiyor.

Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyorlar. Sadece adaylar değil, aday gösterilmeyen aday adayları, milletvekilleri, eski vekiller sahada.

Tabii bu seçimler 24 Haziran bilemediniz -2.tura kalırsa- 8 Temmuz'da son bulacak. Tam bitti derken; yeni bir heyecan başlayacak.

Mart 2019'da yani seçimlerin tamamlanmasından 8 ay sonra yerel seçimler olacak. Aday olma ve aday belirleme sürelerini de hesaba katın; 5-6 ay sonra benzer heyecanlar yaşanacak.

Onun için o seçimlerde boy gösterebilecek isimler de şimdiden bu çalışmalarda önlerde yer alıyor.

AK Parti gücünü koruduğu müddetçe öyle kolay kolay küsmeler, kırılmalar yaşanmaz. Aday yapılmadığı için belki gönül koyma olur da o kolay geçer.

Onun için aday adaylığına rağmen aday yapılmayan Adem Demirel ve Bülent Temelli başta olmak üzere diğer aday adayları, bu seçimlerde aynı zamanda 5-6 ay sonrasının da planlarını yapmalılar -ki yapıyorlardır-

Aynı zamanda Alper Taban ile birlikte Ankara'ya davet edilen Nedim Bayram için de bu geçerli.

AK Parti'de daha renkli bir aday adaylığı süreci yaşarız yerel seçimlerde. Bu seçimde adaylıkta bulunmayan ama yerel seçimleri düşünenleri de hesaba katarsanız; 10'u aşkın aday adayı olur.

Muhalefete gelirsek. MHP'de Fikret Fidan ciddi bir ivme yakalamıştı. Ancak artık o İYİ Parti'li...

Meral Hanım, İnegöl'den aday gösterir mi tekrar, bekleyip göreceğiz. Milletvekili seçilememe durumunda Hasan Toktaş da bu noktada iyi bir aday olur.

MHP'de Hayati Bedir ismini önemsiyorum. Başkanlığı döneminde de duruşuyla fark oluşturmuştu. Bence başka aday aramaya gerek kalmaz.

Saadet Partisi'nde de bu seçimin sonuçları önemli. Fikret Bayram İnegöl'de Saadet'in oyunu yükseltecek gibi duruyor.

Eğer seçilemezse aynı isimle devam edilmeli. Hatta ara vermeden çalışmalara da devam edilmeli.

CHP'de ise Bursa'dan getirilen ve hayal kırıklığına sebep olan Şevket Mollaer, iyi bir ders olmuştur. CHP de doğru bir isim belirlemeli. Erkan Dönmez seçilemezse aday olur mu? Bence olmaz.

Velhasıl bu seçim biter bitmez; 5-6 ay sonra yeni seçim heyecanı daha başlayacak. Sonra da gündemimizden seçim çıkmalı.

4,5 yıl seçimsiz artık ekonominin gündem olduğu günler gelir inşallah.