İnegöl Belediyesi Yeni Binası ve Meydana Projesi, 50 milyonluk bir proje. İnşaat 2017 yılının Kasım ayında başladı.

İnegöl Belediyesi Eski Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından hazırlanan proje, 2018 yılının Eylül ayında durdu.

Yüklenici firmanın dolar kurundaki artışın maliyetleri arttırdığını söylemesi sonrası ihale bedelinde artırım istemiş ve bu reddedilmişti. Firma da bu nedenle inşaatı durdurdu.

İnşaatta yaklaşık 9 aydır bir çalışma yok. Şehrin göbeğinde öylece duruyor. İhale edilecek deniyor ancak bir tarih de verilemiyor.

Bu bina yapılırken; Alinur Aktaş'a burası size yetişmez diye takılmıştım. Maliyetler, kur ve ekonomik sıkıntı, belediyelere İller Bankası'nın gönder(me)dikleri düşünülürse; Alper Taban'ın ilk döneminde biteceği konusunda da şüpheliyim açıkçası.

Bu bina yapılırsa; belediyeye çok büyük maliyetler getirecek. Doğal olarak bu tür yüksek maliyetlerden hoşlanmayan Taban için bu bina can sıkıcı durumda.

Peki ne yapılabilir? Proje iptal edilebilir. Ancak yapılan binalar var. Bu binalar yıkılamaz. Projenin büyük kısmı tamamlandı.

O zaman Yap-İşlet-Devret modeli uygulanabilir. Bu bölge AVM mi dersiniz, çarşı mantığı mı dersiniz böyle bir oluşum ve meydana dönüşebilir.

Böylece Belediye para da kazanabilir. Maliyetlerden kurtulur. Yeşilliği arttırma zorunluluğu ile güzel bir meydan kazanılabilir.

İnegöl Belediyesi de kendi binasında oturmaya devam eder. Zaten Başkan Alper Taban'ın öyle çok şaşalı yapılardan hoşlandığını da düşünmüyorum.

Zor ve sıkıntılı bir dönemden geçerken; şehrin merkezinde kötü bir görüntünün süresini arttırıp; maliyetli bir projeye imza atmaktansa bence bu kulağa hoş gelen bir proje olarak değerlendirilebilir.

Biz projemizi sunalım. İnegöl Belediyesi proje sunumlarından hoşlanıyor nasılsa. Uygulanırsa; biz de mutluluk duyarız.