Milli Eğitim Bakanlığına oturan isimler, nedense ilk açıklamalarında tribünlere oynamayı severler. Yeni Milli Eğitim Bakanımız da aynısını yapmış. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrenci kayıtlarına ilişkin olarak: Gerek merkezi sistemle, gerekse sınavsız öğrenci alan Bakanlığımıza bağlı her tür ve düzeydeki resmi eğitim-öğretim kurumlarına öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken kesinlikle bağış talep edilmeyecek talimatı vermiş.

İnsanın içini bir hoş eden, ?Helal olsun, işte bakan? dedirtecek cinsten güzel bir açıklama gibi görünüyor. Diyorum ya Milli Eğitim Bakanları koltuğa oturur oturmaz önce tribünlere oynamaya bayılırlar.

Yeni dönemde 250 TL alandan, 500 TL alana kadar okullar var haberleri duymaya başlarsınız yakında. Sanırım Haber Yorum Gazetesinde Şerif Gürbaş da konuyu gündemine almış ve hoş bir rüya ile köşe yazısı yazmıştı.

2002-2003 eğitim öğretim sezonunda Şakirlakşe İlköğretim Okulunda, 2006-2007 eğitim öğretim sezonunun da ikinci yarısında İngilizce ve Türkçe derslerine girmiş, 1,5 yıllık vekil öğretmenlik yapmış biri olarak çok net söyleyeyim ki gelmiş geçmiş Milli Eğitim Bakanlarının tamamı bu konuda samimi görüntü ortaya koymuyorlar.

Bakanlık okullara ödenek göndermiyor ama okulların temiz olmasını istiyor. Peki, okul idarecileri okulları nasıl temiz hale getirecek? Okul müdürleri, yardımcıları, öğretmenleri, velileri sınıfları temizleyecek, çöp dökecek halde değiller sanırım. Okulun futbol topu, basketbol topu, voleybol filesi vb ihtiyaçları nasıl karşılanacak?

İşin kolay kısmını yapıyor Bakanlık. Veli ile idarecileri karşı karşıya getiriyor. Ben henüz daha ?Biz Bakanlık olarak para gönderemiyoruz (ya da göndermiyoruz). Bunun için bu eğitim öğretim sezonunda velilerimiz ellerini cebine atsınlar. Okullarımızı hep beraber ihya edelim? diyen bir bakan görmedim.

Evet, asgari ücretli bir babadan 300-400 TL istenirse bunu anlamakta zorluk çekeriz ama ister istemez veliler de okullara katkı sağlayacak. Ya da idarecilerden önce Milli Eğitim Bakanına ?Neden okullara para göndermiyorsunuz? diye soracak.