TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun yirmiüçüncü haftasında kendi evinde karşılaştığı Niğde Anadolu FK ile 2-2 berabere kalarak kendisine hiç de yakışmayan bir sonuç almış oldu.

Sezonun ikinci yarısına Ankaraspor galibiyetiyle başlayan fakat bir hafta önce deplasmanda 1461 Trabzon FK' ya 1-0 yenilen İnegölspor, 26 Ocak 'ta oynanması gereken yirmiikinci hafta maçlarının elverişsiz hava şartları ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesi sonucunda bu hafta kendi saha avantajıyla karşılaştığı, grubumuzun 7 puanla son sırasında bulunan ve Galatasaray'ın da pilot takımı olan Niğde Anadolu FK karşısında ilk yarıyı 14.dakikada Aykut Uluç'un attığı gol ile 1-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısında 49.dakikada Eren Aydın ve 71.dakikada Erkan Süer'in attığı gollerle Niğde Anadolu FK 2-1 üstünlüğe ulaştı. Bu dakikadan sonra İnegölspor oyunu rakip alana yıktı. Yenilgiden kurtulmak ve sahadan galibiyetle ayrılmak isteyen İnegölspor 83.dakikada Türker Toptaş'ın attığı gol ile durumu 2-2'ye getirmesine rağmen, kalan dakikalarda galibiyeti getirecek golü bulamayınca sahadan beraberlik ile ayrılmış oldu.

Daha önce Altınordu'nun alt yapı oyuncuları ile mücadele ederken Galatasaray FK Şirketine dahil olan ve Galatasaray ile birlikte birçok kulüpten kiralık oyuncularla kümede kalma mücadelesi veren bir takım hüvviyetindeki Niğde Anadolu FK ile kaliteli ve tecrübeli oyunculara sahip olan İnegölspor'a kendi evinde berabere kalması yakışmadı...

Gole giderken orta sahada ve rahat pozisyondaki Samet Cantürk'ün topu arkadaşı yerine rakibe kaptırarak gole sebebiyet vermesi kendisine hiç yakışmadı...Aynı şekilde rakip ceza sahası önünde rakibinden sıyrılıp gol yapabilecekken topu kaptıran ve gole sebebiyet veren Kaptan Bahadır Taşdelen'e de bu hareketi hiç yakışmadı.

Sezonun ikinci yarısında ilk iki maçtaki istekli, baskılı ve mücadeleci oyun anlayışının bu maçta sergilenememiş olması da İnegölspor'a hiç yakışmadı...Maçın başından sonuna kadar sabırla takımını destekleyen fakat maçtan sonra da boynu bükük bir şekilde stadyumdan ayrılan taraftarı üzmek de İnegölspor'a hiç yakışmadı..

İnegölspor maalesef devamı gemeyen sonuçlara imza atıyor. Teknik heyet ve oyuncularımıza sormak istiyorum: Sürekli olarak yeni oyun sistemini oturtmaya, her geçen hafta üzerine biraz daha koymaya çalıştığınızı söylüyorsunuz.

İyi güzel de ligin dibine demir atmış, küme düşmesine kesin gözüyle bakılan, genç ve tecrübesiz bir oyuncu kadrosuna sahip, kalesinde 50 gol görmüş, bu maça kadar sadece 13 gol atabilmiş, sezonun ilk yarısında deplasmanda 5-1 yendiğimiz Niğde Anadolu FK ile kendi sahamızda berabere kalmak da neyin nesi?

Aynı özelliklere sahip iki oyuncumuz Kadir Salih ve Bahadır Taşdelen' in aynı anda sahada birlikte oynaması ile bu oyunculara yer mi bulunmak istenmektedir? Ersel Aslıyüksek ve Furkan Mızrak alternatifleri varken on numarada daha verimli olan Bahadır Taşdelen'in sol kanatta oynatılması, takıma yeni kazandırılan oyuncularımızın performansları, düşme hattından çok da fazla uzaklaşılamamış olmak bizleri düşündürmektedir.

Önümüzdeki Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağımız Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. karşısında galibiyetimizi yazmak dileklerimle...