Çin' de çıkan (ve ya çıkarılan!) virüs tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisine aldı.Yapılması gereken uzmanların yaptığı uyarılara harfiyen uymak TEDBİR almak ve virüse yenilmemek, tedbir sonrası Allah'a TEVEKKÜL etmek ve korkuya yenilmemek.Ayrıca bu musibetle ilgili TEFEKKÜR etmek. Tefekkür ederken şu soruları sorabiliriz kendimize;

1-İnsanoğlu kibre kapılıp, dünyaya aşırı bağlanıp yaratılış amacını unuttu mu?

2-İnsanoğlu için bir nimet olan Bilimi her durumda bizi koruyacak, yanılmaz bir olguya döndürerek,bilime adeta tapınarak yanlış mı yaptık?

3-Dünyanın pek çok yerinde milyonlarca insan ölürken, ÖLÜM KORKUSU, açlık gibi sorunlarla boğuşurken umursamayarak hata mı ettik?

4-Suriyeli o çocuk, bombalanan enkazdan çıkarıldığında, ölmeden: 'Gidince sizi Allah'a şikayet edeceğim' derken uyarıyı algılayamadık mı?

5-Dünyadaki zulümleri, çevre sorunlarını, kıtlıkları hergün televizyonlarda görmemize rağmen, sorunlara 'BANANE' demememiz gerektiğini, dünyanın ORTAK EVİMİZ olduğu gerçeğini göremedik mi?

6-Olaylara İslam gözlüğü ile bakıp, sahip olduğumuz nimetlere karşı ŞÜKRETMEYEREK nankörlük mü ettik?

7-Allah'a meydan okuyan NEMRUT'un, topal bir SİVRİSİNEKLE helak olduğunu unutan servet, silah, teknoloji, para sahibi insanlar-devletler, ilahi ve insani değerlere savaş açarak Nemrutlaşmadı mı?

8-Milyonlarca insan can derdine düşmüşken; maske, temizlik maddeleri gibi ürünlere 20-30 kat zam yapacak kadar haysiyetsizleşen, yalan haberler yayan, devletine saldıran, yaşlılara saygısızlık eden, virüsü dolandırıcılık için suistimal eden, stokçuluk yapanlara insan demek doğru mudur?

9-Ülkemizin başına gelen her olumsuz olaya sevinen,ortalığı karıştırmak için her gün YALAN MAKİNESİ gibi çalışan hainlerin (Bu yalan haberleri yapanların %70'inin FETÖ ve PKK hesapları olduğunu bakanlık açıkladı) yalanlarına, iftiralarına daha ne kadar inanacağız?

10-Devlete ihanet ettiği için memuriyetten atılan FETÖ'cü sağlık çalışanlarının, tekrar geri çağrılması gerektiğini söyleyip, virüs bahanesiyle FETÖ'yü arkalamaya çalışanlar bu devleti ve bu milleti enayi mi sanıyorlar.? Devletin dediğini değil Feto GÜLEN'in dediğini yapan kişilere canımızı emanet edebilir miyiz?

11-Virüs nedeniyle insanların duyduğu endişeleri fırsat bilip KORKU İKLİMİ oluşturmaya çalışanların kimler olduğunu, neyi amaçladıklarını, nasıl bir GELECEK PLANI yaptıklarını araştırıp ona göre de şimdiden tedbirlerimizi alıyor muyuz?

12-Bu virüsü; kendi şeytani düzenlerini güçlendirmek, ÇİP teknolojileriyle insanları uzaktan kontrol edip köleleştirmek, korkularımızı fırsat bilip bize gereksiz ilaç ve aşı satmak(Domuz gribini, kuş gribini hatırlayın), dünyayı tamamen kontrol etmek isteyenlere karşı ne kadar BİLGİ sahibiyiz?

13-1600''lü yıllarda Kızılderililer'i öldürmek için çiçek mikrobu taşıyan BATTANİYELER dağıtıp katliam yapan batılıların, günümüzde ve gelecekte yapacağı BİYOLOJİK SALDIRILARA karşı hazırlığımız var mı? Yeterince OKUyup, bilim üretiyor muyuz?

14-Devletimiz tüm imkanlarıyla virüsle mücadele ederken, bu mücadeleye katkı vermek yerine;sürekli DEVLETİ ELEŞTİREN, sürekli bir EKSİK ARAYAN, sürekli YALAN ve İFTİRA atan,hiçbir şeyden memnun olmayan içimizdeki kişiler, böyle bir zamanda bile devletin yanında değil karşısında yer alacak kadar İDEOLOJİK KÖRLÜK içinde midir?Nedir bu kin, nedir bu nefret, nedir bu sorumsuzluk, nedir bu hainlik? Hepimizin AYNI GEMİDE olduğunu anlamayacak kadar kör ve yobaz olmak niye?

Eminim sizler çok daha fazla soru ekleyebilirsiniz bunlara. Şimdi;TEDBİR, TEVEKKÜL ve TEFEKKÜR ve sahip olduklarımıza ŞÜKÜR zamanı.

'Halk içinde, muteber bir nesne yok devlet gibi.

Olmaya devlet cihanda, bir nefes SIHHAT gibi.

(Muhibbi - Kanuni Sultan Süleyman).

EVDE KALIN, SAĞLICAKLA KALIN.

Mehmet Arif SELİM