"İnegöllülere Vefa ve Hatırlama Gecesi" için Cuma gecesi Kent Müzesi salonundaydık. 4.kez gerçekleştirilen bu programın bir parçası olmak benim adıma bir onur.

Parçası olmak derken; Türk Sanat Müziği parçaları seslendirme adına bir parçası olmak. Yoksa bu kadar muazzam bir organizasyonda bizim yerimiz, okyanusta bir damladır.

Ciddi bir ön hazırlık, uzun süren bir araştırma ve İnegöl'de doğmuş yada İnegöl'de doymuş sonra da çeşitli sebeplerle İnegöl'den ayrılma durumunda olanlarla, İnegöl'de yaşamaya devam eden ve bu şehre katkılar sunmuş olanlara vefa gösterilen bir program bu.

Kent Konseyi'nin sanırım en özel, en elit programı. Önümüzdeki yıl görev süresi sona erecek olan -tekrar seçilebiliyor mu bilmiyorum- Haydar Cerrah'ın kendisinden sonra geleceklere yüklediği en zor ve de en değerli sorumluluklardan biri ayrıca.

17 değerli isim vardı Cuma gecesi sahnede. Tolga Örnek sunumuyla, dolu bir salonda İnegöl'ün değerleri birer birer plaketlerini aldılar.

Cümleler hep çocukluk yıllarına ilişkindi. Anılar tekrar canlandı gözlerinde. Bir kısmını paylaştılar. Kiminde hüzün kiminde mutluluk vardı.

Bu programın en önemli kısmı şu aslında; bu isimler sıradan kişiler değil. Akademisyenler, sanatçılar, sporcular, ilim adamları, sanayiciler...

İnegöl'ün ekmeğini yemiş belki de yıllardır bir selam bekleyen değerli isimler. Onları onore etmek, öğrencileriyle sohbetlerine, kitaplarına, yazılarına, anılarına bir kez daha İnegöl'ü yerleştirmek demek. Bundan daha güzel bir İnegöl reklamı olur mu?

Fakat şunu da eklemek istiyorum. Programdan birkaç gün önce Haydar Cerrah ile konuşurken sohbet arasında spor ve sanat alanında artık İnegöl'ün eskisi kadar isimler çıkarmadığı gerçeğini paylaştık.

Eskisi kadar İnegöllü futbolcularımız yok artık üst liglerde. Sanat alanında biraz gerideyiz gibi.

Bu konuyu hem belediye olarak hem de Milli Eğitim olarak İnegölspor olarak değerlendirmek lazım.

Programa dönecek olursak; İnegöl Lisesi konusundaki serzeniş de çok doğru. Ben İmam Hatip mezunuyum. Bizim her alanda 90'lı yılların ortalarında rakibimiz İnegöl Lisesi'ydi.

İnegöl Lisesi, İnegöl'ün bir markasıdır. İnegöl Lisesi adını yaşatmak lazım... Şu an anılarıyla Naire Çikayeva Anadolu Lisesi'nde korunuyor olsa da İnegöl Lisesi ismini yaşatmak da fayda var.

Bu siyasilerin ve Milli Eğitim yetkililerinin sorumluluğunda. Onlara da iletilir sanırım.

Önümüzdeki yıl 5.düzenlenecek olan Vefa Gecesi'ni sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.