-Gelin sizle bir anlaşma yapalım.

-Hayırdır ne anlaşması?

-Siz bana her ay maaşınızdan 6-7 yüz lira para verin. Ben de sizin bazı sağlık giderlerinizi karşılayayım ve sizi 38 yaşında emekli edip maaş bağlayayım.

-Olur.

Aradan yıllar geçer ve her ay maaştan düzenli olarak o paralar ödenir.

Emeklilik yaşı yaklaştığında ise:

-Ya kusura bakma. Senin bana verdiğin paraları ben yedim. Şimdi müsait değilim. Seni 45 yaşında emekli etsem olmaz mı?

-Ya iyide bunu sen vaad ettin ve her ay benden düzenli olarak bu paraları kestin. Böyle olmaz ama yapacak da bir şeyim yok. Mecbur kabul edeceğim.

Aradan birkaç yıl daha geçer ve yine aynı diyaloglar yaşanır.

Bu sefer yaş sınırı 65e çıkmıştır.Şimdi soruyorum size: Bu anlaşmayı sıradan bir arkadaşınızla yada sıradan bir işadamı ile yapmış olsaydınız onun hakkında ne düşünürdünüz?

"Eminim ki benim gibi keşke bu anlaşmayı yapmayıp yıllara bu adama paramı kaptırmasaydım da o pirim diye yatırılan paralar en azından cebime kalırdı" demez miydiniz? Derdiniz. Üstelik bu işadamı size bunu derken sizden aldığı paralar ile şirket yöneticilerinin altlarına lüks arabalar alıp bunların yakıtlarına, bakımlarına varana dek size ödetiyorsa bu şirket hakkında ne düşünürdünüz?

Emeklilikte yaşa takılanlar diye bir kavram yok. EMEKLİLİK HAKKI YASAL OLARAK GASP EDİLMİŞ İNSANLAR VAR! KENDİ LÜKSLERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYİP BİZLERE BU SIKINTILARI REVA GÖRENLERLE YENİ ANLAŞMALAR YAPMAYIN! (OY VERMEYİN) Aynı şekilde paralı otoyol ve köprüleri de anlayamıyorum.

-Bana vergi vereceksin!

-Neden?

-Sana köprü ve yol yapacağım.

-Al sana vergi. Hadi yap yolumu ve köprümü.

Yol biter, köprü biter. Ben tam o yoldan geçeceğim:

-Dur! Yol ücretli

-İyi de bunun için benden zaten vergi almadın mı?

Bu örnekleleri çoğaltmak mümkün. Ülke genelinde yaşanan bu akıl tutulması maalesef Bursa Beledeyisinde de yaşanmakta.

Ve buna rağmen son seçimlerden ders aldığını belirten iktidar partisi yöneticileri mevcut kadro ile yola devam etmek istiyor.Yaşananlar ve kötü yönetim onların vebali idi.

Şayet tün bu olanlara rağmen onlara destek olursa o vebalde bizim de payımız olacak.Anlaşılabilmesi adına makrodan mikroya olayları indirgedim. İnşallah sizler de "GEREKENİ SANDIKTA YAPARSINIZ".