Gelişmiş ülkeler, gelişmemiş insanlarının yüzünden gelişmemiş ülkeleri, gelişmemiş insanları marifetiyle hizaya sokmaya çalışmaktalar. Gelişmemiş ülkelerin, gelişmemiş insanlarını manipüle etmek o kadar kolay ki. Gelişmiş ülkeler; gelişmemiş ülkelerin, gelişmemiş insanlarını ya mezhep ya din ya da milliyet farkındalığını kullanarak aralarına fitneyi ekmekteler, farkındalıkların bir zenginlik olduğunu hep unutturmaya çalışırlar.

Bir birey, bir aile, bir ülke varsıllarıyla vardır. Bu varsıl dediğimiz şey ne? Varsıllar; bireylerin, ailelerin, ülkelerin bilinen ve bilinmeyen bütün kültür varlıkları, ekonomik varlıkları, değer varlıkları, sağlık varlıkları, bilim varlıkları, insani varlıkları velhasıl her şeyi.

Birey olarak bir değeriniz varsa, bir kültürünüz varsa, maddi bir varlığınız varsa, bilime bir katkınız varsa, sağlığınız yerindeyse varlıklı sayılırsınız. Mevlana 'Kamil odur ki koya dünya da eser; eseri olmayanın yerinde yeller eser.' Diyerek bir varsıl bırakmanın önemini çok anlamlı veciz sözle açıklamaya çalışmıştır. Bütün bunlar bizlere ülkemizi varsıllarıyla yüceltmeye çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Sözde kendini gelişmiş kabul eden ülkeler, Ülkemizi, gelişmemiş insanlar marifetiyle hizaya getirmeye çalışmaktalar. Kendini sözde gelişmiş kabul eden, söz de demokrasi dersi vermeye çalışan görünür de varsıl, gerçek te yoksul olan ülkelere şunları sormak gerekmez mi?

Sahi siz burada ne iş ararsınız

15 Mart 2011 yılında Suriye iç savaşı başladı. ABD ülkeye demokrasiyi ve barışı getireceğim diye 11 bin km den asker göndererek sözüm ona barış ve demokrasi getirmeye çalıştı. Bu ABD neyi kendince bahane etti? Terörü

Terörü kim finanse ediyor?

Teröristleri kim silahlandırıyor?

Teröristlere kim eğitim veriyor?

Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi diye düşünen kimler?

Bir terör örgütünü, diğer terör örgütüyle terbiye etmeye çalışan kimler?

Sahi Türkiye ABD ile stratejik ortak mı? Stratejik rakip mi?

Türkiye NATO' ya muhtaç mı, NATO mu Türkiye' ye muhtaç?

Türkiye'nin başı sıkışsa, NATO yardım eder mi?

Bu ve bunlar gibi yüzlerce soruyu, şeytan insanın aklına getiriyor.

Bir Fransız milletvekili de şöyle diyor "Türk Ordusu'nun Suriye'ye yönelik saldırılarına ve Batı demokrasilerinin uluslararası hukuku ihlal eden ve zaten bu kadar çile çeken bölgeyi istikrarsızlaştıran bu istilacılık karşısında etkisiz kalmasına karşı derinden öfke duyuyoruz. Fransa ve Avrupa'yı acil harekete geçmeye ve gerekli tüm önlemleri almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakikaten ben de çok öfke duyuyorum, hem de ne öfke anlatılır gibi değil. Öfkeliyim;

Batının, ülkeleri istikrarsızlaştırmak için yapmış olduğu faaliyetleri başka ülkelerin üzerine yüklemesine.

Terörü finanse etmesine,

Teröristleri silahlandırmasına,

Teröristlere eğitim vermesine

Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi diye düşünmesine,

Bir terör örgütünü, diğer terör örgütüyle terbiye etmeye çalışmasına,

Stratejik ortak diyerek, arkadan başka işler çevirmesine

Öfkeliyim, dostlarım öfkeliyim.

Gelişmiş insanlarımızın, gelişmiş ülkemizin başında olması dileğimle.