Biri altmışlı, diğeri otuzlu yaşlarda iki tüccardılar. Yaşlı tüccarın satıcı, genç tüccarın alıcı olduğu, ortalama beş ay vadeli bir alışverişleri oldu. Mal teslim edildi, çeklerin teslimi için genç tüccara yirmi gün kadar bir süre verildi, ayrıldılar.

Birbirlerini pek tanımadıkları için referans (kefil) olan kişiler de vardı. Konuşulduğu gibi yirmi gün sonra bir araya gelindi genç adam çekleri takdim etti. Referans olan kişilerde olmak üzere herkes rahatlamıştı. Çaylar içiliyor, amcamız da çekleri tek tek kontrol ediyordu.

Kontrol de bitti, amcamız "Allah bereket versin!" dedi, çekleri kabul ettiğini belirtti. Yalnız çekin birinin konuşulandan bir ay uzun olduğunu dolayısıyla çok az bir para vade farkı vermesi gerektiğini söyledi. Genç adam tabii ki diyerek elini cebine attı amcamızın dediği parayı nakit olarak takdim etti.

Sıkıntısız tamamlanmış büyükçe bir alışverişte yaşlı adamın davranışı çok şık durmamıştı. Yaşlı adamın da içine çok sinmemiş ki "Sen daha gençsin, bu parayı sana nasihat olsun diye aldım." gibi bir açıklama yaptı.

Genç adam cevap verdi "Amca hem vade farkını al, hem nasihat et, olmaz, ille de nasihat edeceksen vade farkını iade etmen gerekiyor."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ERDOĞAN BEKTAŞ: İnegöl Kaymakamı. 1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon-Tonya'da, liseyi Trabzon'da okudu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini mezunudur. İstanbul'da avukatlık ve hakimlik stajı yaptı. İstanbul Valiliği bünyesinde Kaymakam Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekillikleri, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü, İnegöl, Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu. İnegöl sonrası 02-01-2007 Üsküdar kaymakamlığına atandı. 27 Nisan 2008 Muş Valisi, 16 Aralık 2010 Kastamanu Valisi, 23 Mayıs 2014 Manisa Valisi olarak atanmıştır. 01 Haziran 2016 tarihinden itibaren Rize Valisidir. İnegöl'de bulunduğu süre içerisinde oldukça hareketli çalışmalara imza atan BEKTAŞ İnegöl Oylat Mağarasını faaliyete sokarak İnegöl'ü mağara turizmi ile tanıştırmıştır.

Kaynakça : www.kimkimdirtv/erdoğan-bektaş-kimdir, www.şanlıurfahaber.com.tr/manisa-valisi-erdoğan-bektaş

ORHAN BURHAN

Kaymakam, 13.03.1978 tarihi İnegöl doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de yaptı. Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi mezunudur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1999 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'nda yaptı. Aynı Bölümde doktora programına da devam etmektedir. Anadolu Üniversitesi AÖF Adalet Bölümü mezunu da olan Kaymakam Orhan Burhan kaymakamlık öncesi bir süre Şekerbank T.A.Ş.de çalıştı. Kaymakam Adayı olarak Bilecik'te göreve başladı. Sırasıyla Burdur-Ağlasun, Kars-Digor, Isparta-Gelendost Kaymakamlıklarında bulundu. Bir süre Siirt Vali Yardımcısı olarak da görev yaptı. 2011 yılından itibaren Denizli-Çivril Kaymakamı olarak görevine devam etmektedir.

Kaynakça : www.civril.gov.tr/default-BO.aspx?cantent=51