Zatına layık şekilde hamdu sena Allah'a, sınırsız salat ve selam Yüce Resulullah'a

İslam dünyasına hicri ayların ilki Muharrem ayıdır. 10. Günü Aşura olarak bilinir. Bu günde Cenabı Hakk'ın bir çok peygamberine ikram ettiği mucizeler olmuştur. Ayrıca ve özellikle Hz. Hüseyin Efendimizin şehadeti vukuu bulmuştur. Bu vesileyle aşure olarak bilinen çorba (tatlı değil) hüzün günleri olan bu ilk 12 günde gelenek olarak yapılmaz.

Bu gün sizlere Kerbala olayıyla ilgili birkaç meseleyi açıklamak istiyorum.

1. Evvela Kerbela siyasi bir mesele değildir. Eğer siyasi bir mesele olsaydı Hz. Hüseyin Efendimiz ailesinden 72 kişiyle bu yola düşmezdi. Bunun dışındaki kanaatler insanın en hafifiyle cahil olduğunu gösterir. Lafı uzatırsan iş hainliğe gider. Meselenin özünde kıskançlık vardır. Yezid Hz. Zeynebi ellerini zincire vurup karşısına getirttiğinde Bedirde ölen dedelerim bunu görselerdi benimle gurur duyarlardı demiştir. Bu yukarıdaki sözümüzün ispatıdır.

2. Üç hususta hoşgörülü olamayız. İlki Kuranın hükümlerinin hafife alınması ikincisi Hz. Peygamberin hadisleri konusu üçüncüsü ise taraflardan birinin Ehlibeytten olup karşı tarafın desteklenmesidir.

3. Bizi parçalayan Kerbela olmamıştır. Bizi parçalayan Peygamberimizin vefatından 300 yıl boyunca Ehli Beyte yapılan zulüm ve İslam dünyasının ehli beyte sahip çıkmamasıyla devam eden süreçtir.

Ehli Beyt, ümmetin harcı olmuştur. 1400 yıldır Ehli Beytten devletine isyan etmiş göremezsiniz.

Devletimizin de bir Ehli Beyt Açılımı yapması gerekir. Nasıl ki aşiretler arasında barışı tesis ederken oranın kanaat önderlerini devreye sokuyorsunuz. Bu günde Irakta, Suriye'de uzun süreli barış için Ehli Beytin gönlüne dokunmalısınız.

4.Kerbela zamanı geldiğinde hüzünlenmeyen ehli sünnet olamaz. Nasıl ki Malazgirt, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Büyük Taaruz dendiğinde duygulanıyoruz. Aksi bir durumda vatan sevgisinden bahsedemiyoruz.

Allah onlara şeref vermiş iken bizim gereken önemi vermemiz mümkün değildir.

5. Bu fitnedir. Fitneyi uyandırma diyenler asıl fitnedir. Yoksa biz hakkın hizmetine nasıl koşulacağını nasıl öğreteceğiz. Çoktan yana olmayı değil Haktan yanayız.

İmamı Azam'ın şu sözü çok anlamlıdır. Biz Bedirde Muhammediyiz. (sav) Kerbelada Hüseyni. Bizim tarafımız Hak dava tarafıdır.