TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzikinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediye Spor'a 4-3 yenilerek grupta ilk 5'e girme şansını zora sokmuş oldu.


Temsilcimiz İnegölspor geride kalan 8 haftada 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak bir yenilmezlik serisi yakalamış, puanını 48'e çıkarıp play-off hattında 5.sıradaki Afjet Afyonspor ve 6.sıradaki Sivas Belediye Spor ile aradaki puan farkını da 5'e düşürmüştü. Böylece İnegölspor için yeni bir dönem başlamıştı.

Bundan sonra play-off hedefli takımlarla karşılaşacak, rakiplerini yenip, rakiplerinin oynayacağı diğer maçların sonuçlarına göre de yerini belirleyecekti. Rakip Sivas Belediye Spor ise grupta alınan enteresan sonuçlardan sonra 5.sıradan 6.sıraya inmişti. Bu maç onlar için de önemliydi.


8 maçlık yenilmezlik serisiyle play-off umutlarını arttıran İnegölspor, kendisinden 5 puan önünde bulunan Sivas Belediye Spor karşısında maalesef beklentilerimizin altında bir oyun sergiledi. Rakibine çok pozisyon verdi. Maçın 34.dakikasında Yasin Elmas ve 45.dakikasında Abdullah Topkara ile bulduğu gollerle Sivas Belediye Spor soyunma odasına 2-0 önde girdi.


Teknik Direktör Şaban Yıldırım soyunma odasında radikal bir karar alarak Türker Toptaş, Serkan Sözmen ve Fatih Cerlek'i oyundan aldı ve ikinci yarıya Aykut Uluç, Emir Özsoy ve Kadir Salih değişiklikleriyle başladı.

Temsilcimiz İnegölspor maçın ikinci yarısındaki bu 3 oyuncu değişikliği ile ilk yarıya oranla farklı bir görüntü sergilese de 60.dakikada Yücel Candemir'in golüne engel olamayınca durum 3-0'a geldi. Bu golden hemen 1 dakika sonra 61.dakikada Bahadır Taşdelen ile gelen gol İnegölspor'u umutlandırsa da 71.dakikada Sivas Belediye Spor Abdullah Topkara ile 4.golü bulunca işler daha da zorlaşmış oldu.

Sivas Belediye Spor teknik heyeti yakalanan bu farklı skor karşısında maçın 78.dakikasında 4 oyuncu birden değiştirdi. Maçın 76.dakikasında Ömer Faruk Ermeç'in yerine oyuna giren Yılmaz Can Taşkıran ile 90. ve 90+4.dakikada 2 gol bulunsa da, kalan süre puan almaya yetmedi.

Bu arada Sivas Belediye Spor oyuna 78.dakikada dahil olan Doğan Karakuş ile yakaladığı 3 gollük pozisyondan yararlanamadı. Maç da Sivas Belediye Spor'un 4-3 üstünlüğü ile sona erdi.


Evet, bu sonuç hiç de iyi olmadı ve aynı zamanda umutlarımızı da darmadağın etti. Çünkü puan farkı tekrar 8'e çıktı ve play-off umutları daha da zorlaşmış oldu.

Grubumuzda hemen her hafta 4.ve 5.sıradaki takımlar yer değiştiriyor. Sivas Belediye Spor sahadan 4-3 'lük galibiyetle ayrılınca, Afjet Afyonspor 'un yenilmesi ve Silahtaroğlu Van Spor FK 'nın da berabere kalması neticesinde sıralama yine değişmiş oldu.

Bu demektir ki şansımız hala devam ediyor. O yüzden önümüzdeki 6 haftada Sarıyer hariç 5 takım da play-off hedefli takım olduğundan tüm bu maçlardan galibiyetle ayrılması ve rakiplerinin alacağı sonuçları beklemesi gerekiyor.


Önümüzdeki pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...