Emperyalist devletler,çıkarları için,değişik yollar kullanarak, hedef ülkeyi 'SÖZ DİNLER' hale getirirler:Sokakları karıştırmak,terör örgütlerini (finolarını)salmak, ambargolarla sıkıştırmak,ekonomik operasyonlar çekmek,suikastler düzenlemek,medya ile baskı kurmak ve kaos oluşturmak gibi.Bu yollarla olmazsa DARBE yaptırırlar, daha da olmazsa İŞGAL ederler.(Demokrasi der darbe yaparlar,insan hakları der işgal edip sivilleri öldürürler.İKİYÜZLÜLÜK BATININ KARAKTERİDİR)

Diğer emperyalist devletleri ve diğer yöntemleri bir kenara bırakalım; sadece ABD'nin yaptığı darbe sayısı,80' den fazladır son yüzyılda.

Peki DARBELER BİR ÜLKEYE NE YAPARLAR Kİ KÖTÜDÜRLER?

İnsan haklarını ve özgürlükleri yok ederler, demokrasi ve cumhuriyeti rafa kaldırırlar,milli egemenliği katlederler,bir avuç darbeciyi 'kral' yaparlar, ekonomiyi batırırlar,yatırımları durdururlar ve ülkeyi en az 20-30 yıl GERİ götürürler,siyaseti devre dışı bırakırlar,halkla devlerin arasını açarlar,düşünceleri baskılarlar,medyayı istedikleri gibi yönlendirirler,insanları hapsederler...En kötüsü de;ülkeyi, darbenin arkasındaki emperyalist güçlerin emrine sokarlar yani BAĞIMSIZLIĞINIZI ÇALARLAR.

Tüm bu saydıklarımıza yol açan darbelerin, dilimizde tek bir karşılığı vardır:İHANET.

1)Hedef ülkenin lideri halk desteğini yitirsin diye,iftiralar atarlar ve KAVRAMLARLA SALDIRIRLAR.(Saldırı için en çok DİKTATÖR kavramını kullanırlar.Güya diktatör sevmezler ama,diktatörlerle yönetilen ülkelerle ses çıkarmazken,18 seçim kazanmış lidere diktatör derler.Utanmazlar.)

O zaman,vatansever olan her bireyin;ama,fakat,lakin diyerek KIVIRTMADAN, darbelere karşı olması gerekir.Ayrıca, darbe tuzağına karşı da uyanık olması gerekir. Peki, bir ülkede DARBE ORTAMI NASIL HAZIRLANIR, ona bakalım:

2)Çoğu asılsız ve abartılı yolsuzluk haberleri yaptırırlar,halkı gaza getirmeye çalışırlar.

3)Halkın bir kesiminin hayat tarzlarının, özgürlüklerinin tehlikede olduğu algısı oluştururlar.

4)Bir bahane bulup, üniversiteleri karıştırmaya,gençleri sokağa dökmeye çalışırlar.(Mesela:Brezilya'da sokak eylemlerini, 25 kuruşluk ulaşım zammı ile başlatmışlardı ve yönetimi değiştirmişlerdi, aynı dönemlerde Türkiye'deki kargaşa bahanesi ise 'ağaç' idi)

5)Kendilerinin BESLEMESİ olan,sözde Sivil Toplum Kuruluşlarını sokağa indirirler, sağa sola saldırtırlar.(Bu saldırganlığın adına da özgürlük derler !)

6)Batının FİNO KÖPEĞİ OLAN TERÖR örgürlerine, kanlı saldırılar yaptırırlar.

(Bu STK'ların arpalarını veren SOROS'tur genelde, Ukrayna ve Gürcistan'daki darbelerde veya bizdeki GEZİ eylemlerinde olduğu gibi)

7)Ülke ekonomisini zayıflatacak hamleler yaparlar.Bunu yaparken; ülke içinde,kendilerine 'göbekten' veya 'yürekten' veya' cepten' bağlı işadamlarını da kullanırlar.

8)Ajanlarını veya kendi güdümlerindeki siyasetçi,gazeteci, sanatçı ve aydınları kullanarak ortamı gererler, kardeşi kardeşe düşman etmeye,KAN AKITMAYA çalışırlar. (80 darbesi öncesindeki sağ-sol çatışması gibi.İki tarafa da verilen silahları batılılar Bulgaristan üzerinden ülkeye sokıyordu oysaki.)

9)Kendi güdümündeki medya eliyle;her olayı abartarak, bolca YALAN ekleyerek,türlü türlü tiyatrolar çevirirler. (Sahi ya! 28 Şubat darbesi sürecinde, Ali Kalkancı,belden yukarısı soyunuk vaziyetteyken, 'mağdur kız' Fadime Şahin tesettürlü bekliyordu. Polis, gazetecilerle birlikte TAM ZAMANINDA nasıl haber alıp o baskını yapmıştı?)

10) FİNAL:Ülkede DARBE ŞARTLARI hazırdır artık.Batıya hizmet eden (NATOCU, FETÖCÜ, GLADYOCU vs. adı önemli değil) veya darbeden çıkarı olan,ordu içindeki bir grup asker, yönetime el koyar silah zoruyla.

Ülke artık, emperyalist güçlerin, EMİR ve GÖRÜŞLERİNE HAZIRDIR.

Ülkemizde1980 darbesi yapıldığında, CIA başkanı ABD başkanına durumu şöyle bildirir: BİZİM ÇOCUKLAR TÜRKİYE'DE BAŞARDI...!!!

Evet, darbeleri yapanlar ONLARIN ÇOCUKLARIDIR.

Evet;1960'ta,1971'de, 1980'de, 1997'de onların çocukları başarmıştır.Fakat,bu ÜLKENİN ASIL ÇOCUKLARI,onların çocuklarına bir daha darbe başarısı yaşatmayacaktır. İnanmayan 15 TEMMUZ'u hatırlasın!İnanmayan bir daha denesin!