İnegöllü kalp krizi geçirdiğinde 68 yaşındaydı. Tedavisi tamamlanıp evine döndü, doktorun en önemli uyarısı sigarayı bırakmasıydı. Eşinin de tüm yalvarmalarına rağmen yine de gizli gizli içiyordu. Eşi ilk kontrol öncesi gizlice doktoru aradı durumu bildirdi. Doktor, kontrol bitince, "Amca sigara içersen üç ay ya yaşarsın ya yaşamazsın" dedi. Amcamız "Doktor Efendi, bir doktor öyle konuşur mu?" diye kendi kendine birkaç kez söylendi. Ama sigarayı da bir daha içemedi, doktorun yöntemi işe yaramıştı. Dört yıl kadar daha sigara içmeden yaşadı.

ÜÇ BÜYÜKLER SOHBETİ: Üç büyüklerin maçlarının şifreli olarak izlendiği kahvehanelerden birinde hangi takımın taraftarının daha çok olduğunu konuşuyorlardı. Kendi tuttuğu takımın taraftarının çok olduğunda ısrarlı arkadaşlarına "Sizin maçları da kaç kişinin izlediğini görüyoruz." dediler. Arkadaş cevap verdi "Bizimkilerin kahve köşelerinde işi ne, oturup evlerinde izliyorlar."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ALİ BEKİÇ: İnegöl Endüstri Meslek lisesi Müdürü. Orhaneli 1952 doğumludur. İlkokulu Keles Yağcılar Köyünde okudu. Ortaokul ve liseyi Bursa Tophane Sanat Enstitüsü'nde tamamladı. Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu 1977 yılı mezunudur. Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni olarak mesleğe başladı. 1979 yılında Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü öğretmenliğine, sonra müdür yardımcılığına sonra da müdür başyardımcılığına atandı. 11 Mart 1987 tarihinde İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Müdürü olarak göreve başladı. 23 Aralık 2005 tarihine kadar da bu görevi sürdürdü. Okulun yapısı gereği hem okul hem işletme olarak yönetilen bir kurumda 18 yılı aşkın görev yaptı. Esnafın ve sanayicinin ihtiyacı olan teknolojik katkıyı İnegöl halkından esirgemedi. Emeklilik sonrası da İnegöl'de yaşamayı sürdürdü. Üyesi bulunduğu İnegöl Dağ-Der yönetim kurullarında görev yaptı. Kaynakça : Türkiye Cumhuriyeti'nin 75.Yılı İnegöl'de Milli Eğitim Sayfa 24

HAYRİ BAYRAM: Özel sektör yönetici, yüksek kimya mühendisi, cemiyet adamı. 1952 yılı İnegöl Muratbey Köyü doğumlu olup İlkokulu Şükrü Naili Paşa İlkokulu'nda okudu. 1965 İnegöl Ortaokulu'nda başladığı ortaokul eğitimini parasız yatılı sınavlarını kazanarak ikinci sınıftan itibaren Bursa Erkek Lisesinde sürdürdü. 1970 yılı Bursa Erkek Lisesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi Kimyagerlik Bölümünü 1975 yılında, Yüksek Kimyagerlik Bölümünü 1977 yılında tamamlayarak yüksek kimya mühendisi oldu. İstanbul'da deri sektörünün çok önemli firmalarında kimya mühendisi olarak imalat müdürlüğü, teknik koordinatörlük, danışmanlık görevlerinde kırk yıla yakın bulundu. Birçok firmada kurucu ortak ya da ortaklık yaptı. Beraberinde sosyal hayatta da yer almaya çaba gösterdi. DETEK Deri Teknologları, Teknisyenleri ve Kimyacıları Derneği 1995 yılı kurucu yönetim kurulu üyesi olup 1996 kongresinde denetleme kurulu üyeliği, 2001-2002 kongrelerinde yönetim kurulu üyeliği görevine seçildi. 1999 yılında TURDEV Türkiye Deri Vakfı kurucu yönetici olup 2013 yılında TÜRDEV tarafından "Meslekte 40 Yıl" ödülü ile ödüllendirildi. 2014-2015 ve 2015-2016 öğrenim dönemleri İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. İstanbul'da yaşamını sürdürüyor. Kaynakça : 18.02.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü.