Seçim dönemindeki iddialı birçok söylemin, seçim günü tutmadığına şahit olduk. Ben o iddialı söylemleri de paylaşarak seçim yazılarımı sürdüreyim.
1- İNEGÖL'Ü BÜYÜKŞEHİR'E BAĞLAYAN ALTEPE'YE HALK CEVAP VERECEK: Büyükşehir Yasasını 2 yıl önceden hepimize duyuran ve sanki yasayı hazırlamış gibi İnegöl'e gelmemesi için çalıştığımız Recep Altepe, en büyük desteği İnegöl'den aldı. Velhasıl halk Altepe'ye tepki değil büyük destek verdi.
2- KAPATILAN BELDELER, İKTİDARDAN BUNUN HESABINI SORACAK: Beldelerin sonuçları merak konusuydu. 30 Mart akşamı, kapatılan tüm beldelerde iktidara destek verildi. Hatta Kurşunlu gibi CHP'nin kalesinde dahi AK Parti birinci oldu.
3- AKTAŞ, MESUDİYE, ALANYURT VE HUZUR MAHALLESİ'NDEN OY ALAMAZ: Yine seçim döneminde çok duyduğumuz bu söylem de yerel seçimler ile yalanlandı. Aktaş, en büyük desteği Mesudiye'de, sonra da Huzur Mahallesi'nde aldı. Alanyurt'ta da 60'lara yaklaşan bir destek ile birinci oldu.
4- MERKEZ'DE BAŞA BAŞIZ, KÖYLERİN 90'I BİZİM: MHP'nin özellikle manav köylerinin tamamını alacağı, AK Parti'nin 10-15 köyde birinci olabileceği de çok konuşuldu. MHP, 25 köyde birinciliği ulaşırken; birçok manav köyünde de AK Parti'ye geçildi.
5- CEMAATİN İNEGÖL'DEKİ OYU 17: Bu iddialı söylem AK Parti'den istifa eden eski meclis üyesi Hüseyin Sadırlı'ya aitti. Cemaatteki ağabeyler de bu düşüncedeydi. Ama cemaatin etkisi 5'e bile ulaşamadı. Cemaat MHP'ye 5 kazandırırken; AK Parti'ye 15 kazandırdı.
Bir seçim dönemi daha hayırlısı ile sona erdi.
Kazananları tebrik ediyor, kaybedenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Seçime ilişkin değerlendirmelerimizi de burada sonlandırıyoruz.
.