Adını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği, Türkkuşu Uçuş Okulu 3 Mayıs 1935 yılında açıldı.

Bütün dünyanın saydığı eşsiz bir lider Atatürk, havacılık konusunda da ileri görüşlüydü. Havacılığın gelişeceğinin farkındaydı.

Hepimizin ezbere bildiği ''İSTİKBAL GÖKLERDEDİR'' sözü ile Atatürk, havacılığa verdiği önemi belirtmiştir.

Türkkuşu'nun yurt hizmetine açılışı nedeni ile yaptığı konuşmasında Atatürk; ''Cumhuriyet Hükümeti, Havacılığı bütün ulusun işlevi yapmak kararındadır'' der.

Türk havacılığının geliştirilip güçlendirilmesi ve Türk gençliğinin havacılık hakkında her şeyi öğrenmesi amacıyla çalışmalar başlatılmıştı.

Savaş yılları ardından içinde bulunulan zor koşullara rağmen, az zamanda çok ve büyük işleri gerçekleştiren Cumhuriyetimiz havacılık ile ilgili şu çalışmaları yapmıştır:

16 Şubat 1925'te Türk Tayyare Cemiyeti kuruldu.

1935'te adı Türk Hava Kurumu olarak değiştirildi.

3 Mayıs 1935'te Ankara'da Türkkuşu Uçuş Okulu kuruldu.

Ardından sırasıyla paraşüt ve ve paraşüt okulu açıldı.

Paraşüt Okulu'nun ilk müdürü, Rusya'da eğitim alan Abdurrahman Türkkuşu idi.

Pilot Emrullah Yıldız (Türkkuşu Öğretmeni), 12 Haziran 1938'de 14 saat 20 dakika süren planör uçuşuyla dünya rekoru kırdı.

Onun öğrencisi olan Ziya Aydoğan, THK İnönü Eğitim Merkezi'nden Kayseri'ye kadar, 466 km.lik bir mesafeyi planörle uçtu.

1936 yılında Tayyare Okulu açıldı.

Dünyanın ilk kadın savaş pilotu, Atatürk'ün manevi kızı Sabiha Gökçen Tayyare Okulu'nun ilk öğrencilerindendi.

Yaşanılan ilklerin, gurur dolu başarıların ardından Ata'nın mirası olan Türk Hava Kurumu'nun geçtiğimiz yıllarda yolsuzlukla batırılması, borca girmesi, çalışanların zor duruma düşmesi oldukça üzücü bir durumdu.

THK yeniden yapılandırma sürecine girince THK Uçuş Akademisi kuruldu. Akademinin adı ile de bir internet sitesi var.

Siteye girdiğiniz zaman Ata'mızın 'İstikbal Göklerdedir' sözü bizleri karşılıyor. Ama Türkkuşu ismini artık hiçbir yerde kullanılmadığını görmekteyiz.