Bir ilkokulda okulun ilk günü yaşanıyor. Birinci sınıfları okutacak olan öğretmenimiz öğrencilerini sınıfa alıyor. Birinci sınıf ve ilk gün olması dolayısıyla bazı veliler de zorunlu olarak sınıftaydılar.

Öğretmenimiz yoklamayı yapıyor ve başlıyor. "Sizler artık okullu oldunuz, bundan böyle beş yıl birlikteyiz. Her gün şu saatte okulda bulunmalısınız." devamında

"Biz bir sınıfız, şimdi de sınıfımızı tanıyalım; bu tahta, bu silgi, bu çöp kutusu, bu Atatürk resmi" diye devam ediyor çocuklara da toplu halde tekrar ettiriyordu. Bu böyle devam ederken elini hafifçe duvardaki haritaya doğru götürmüştü ki ön sıralardan bir çocuk sesi duyuldu.

"Türkiye siyasi haritası." öğretmenimiz hem sevinmiş, hem şaşırmış bir halde çocuğa döndü "Nereden bildin?" Çocuk cevap verdi "Yazıyo." Mesele anlaşıldı, çocuğumuz okul öncesi ailesi tarafından okuma yazma öğretilen bir öğrenciydi.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

AYHAN BAYGIN: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 1967 İnegöl doğumludur. İlkokul eğitimi sonrası aile mesleği camcılık yaparak hayatını sürdürmüştür. Bir dönem İnegöl Güvenspor Genç ve Amatör takımlarında futbol oynadı sonrasında yöneticilik yaptı. Siyasi aktivitesini Milli Görüş çizgisindeki siyasi partilerde sürdürdü. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2009-2014 tarihleri arası bu görevi yerine getirdi. 2000 yılından itibaren İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir. 27 Haziran 2013 tarihi İnegöl Bursaspor Taraftarlar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olup o tarihten itibaren yöneticilik görevini sürdürmektedir.

Kaynakça : 10.11.2016 kendisi ile görüşüldü

BAŞARIR, YRD.DOÇ.DR. ÇAĞATAY: Akademisyen, 03.07.1980 tarihi İnegöl doğumludur. İlköğretimini İshakpaşa İlkokulu'nda yaptı. Turgutalp Anadolu Lisesi 1997-98 öğrenim dönemi mezunudur. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde 1998-2003 yılları yaptı. 2010-2014 yılları Doktora Eğitimini tamamladı. 2009 yılından itibaren Balıkesir Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2015 yılından itibaren de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Bölüm Başkanı olarak hayatını sürdürmektedir.

Kaynakça : 25.03.2016 tarihi baba Mustafa Başarır ile görüşüldü, bandirma.edu.tr/wp-content/ uploads/2016/01/tc—vik.pdf