Seçim sürecinin artık sonuna geldik. Pazar günü oyumuzu atacağız ve saat 17.00'de sandıklar açılacak; bizi ilgilendiren yönüyle İnegöl'ü, Bursa'yı yönetecek kadrolar ortaya çıkacak.

Şimdiden seçimler ilçemiz, Bursa'mız, ülkemiz adına hayırlara vesile olsun inşallah.

Uzun yıllar İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanlığını yürüten Metin Anıl abimizin her ihracat rakamlarını paylaştığında güzel bir sözü vardı: "Türkiye, İnegöl'ü örnek alsın"

Neden söylerdi bunu Anıl?

Türkiye cari açıkla mücadele ederken; İnegöl, ihracatı ithalatından fazla, yani cari açığı olmayan, cari fazla veren bir ilçe konumunda. "Bu Türkiye'nin örnek alacağı bir tablo" derdi.

Ben buna bir ekleme daha yapayım. Liderler, Genel Başkanlar, Türkiye'deki siyasiler İnegöl'deki başkan adaylarını örnek alsınlar.

Böyle bir seçim süreci yaşadık İnegöl'de. Örnek bir seçim süreciydi. Bir kere tüm adaylar hem de 2 kez hep birlikte canlı yayına çıkma cesaretini gösterdi.

Bu bile genel başkanlara örnek bir durumdur.

Birbirlerinin ardından miting meydanlarında konuşmak yerine tıpkı ABD'de olduğu gibi bir masa etrafında buluşsalar diye özlemle bekliyoruz.

Bunu geçmişte Özal, Demirel, İnönü, Erbakan, Türkeş hatta Çiller ve Yılmaz da yapardı.

İnegöl'de bunu başaran, hatta program esnasında bile kırıcı bir dil kullanmama adına dikkatli konuşan Belediye Başkanı Alper Taban'ı, başkan adayları Hakan Özdemir, Hasan Eroğlu, Kani Ahmet Erbay'ı ve diğer adayları kutluyorum.

Liderler ülkede gerilimle meşgulken; proje konuşmak yerine birbirlerine hakaretler yağdırırken; biz İnegöl'ün sorunlarını konuştuk. İnegöl'ün kanayan yaralarına merhem olacak projeleri konuştuk.

Bu projelerin ne kadarı hayata geçer, ne kadarı gerçekçidir, bunları hangi aday hayata geçirir ona 31 Mart günü İnegöllü seçmen karar verecek.

Ben bir kez daha İnegöl'ün adaylarını liderlerinin dilinden uzak oldukları için, genel siyasi havayı İnegöl'de estirmedikleri için kutluyorum.

Hepsine başarılar diliyorum.

İnegöl'ü yönetmeye talip olan bu insanlar nasıl birbirlerinden istifade edebiliyorlarsa, oturup konuşabiliyorlarsa; seçim sonrası özellikle ekonomi alanında sıkıntılı bir sürecin bizi beklediğini düşünerek; liderlerin de egolarını, kavgalarını bir kenara koyarak, sakinlikle ülkenin bu girdaptan kurtulmasına yardımcı olmaları lazım.

Vatandaşlar olarak bizim beklentimiz budur.

Yoksa önümüzdeki birkaç yıl yaşayacağımız sıkıntıları daha derinden hissedebiliriz.