Bu söz İTSO Başkanı Metin Anıl'a ait. Özellikle ihracat ve ithalat dengesi, cari açık konularında açıklamalarda bulunduğunda Anıl, ihracat rakamları ithalatı aşan İnegöl'ü örnek gösterir konuşmalarında.
Aslında İnegöl sadece ithalatı karşıla oranında değil; siyasetçiler anlamında da örnek teşkil ediyor.
Her gün haberlerde izliyorsunuz. Liderlerin birbirlerine karşı edep sınırını aşan, çocuklarımızı televizyon ekranından uzaklaştırmak zorunda kalacağımız konuşmaları.
AK Parti, CHP, MHP ve BDP liderleri her gün birbirlerine en ağır hakaretleri gönderirken; şükür ki İnegöl'de bu tarz söylemler, bu tarz yaklaşımlar hayat bulmuyor.
Seçimlere 25 gün kalırken; iddialı 4 aday birbirleri hakkında zaman zaman tansiyonu yükselten açıklamalar, iddialarda bulunsalar da; liderleri gibi hakaret etmeyi seçmiyorlar.
Bu konuda İnegöl'ün iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.
FİDAN'IN 99 YORUMU
Fikret Fidan, bu seçim sürecinde en çok konuşulan isim. Hatta AK Parti, geçen seçimde Zeki Anıl Gülşen'den ne kadar çekindiyse; bu seçimde de Fidan'dan çekiniyor.
Seçimi kazanır, kazanamaz bilemem. AK Parti'nin seçimi bir genel seçim havasına sokma ve Başbakan'ı ön plana çıkaran çalışmaları, cemaat-iktidar kavgasında halktan taraf olma isteği muhalefetin çıkışını da etkileyecek gibi.
Fikret Fidan önceki gün yaptığı açıklamada 1999 seçimlerindeki durumda olduklarını söyledi. Seçime 25 gün kala 1999 yılındaki seçimlerdeki oranda olmak MHP için bir artı değil.
Zira MHP, 99 seçimlerinde 23 oy aldı. Fidan'ın bu seçimi kazanması için hiç yoksa 40'a ulaşması gerekiyor.
MHP, kamuoyu araştırması yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum ama ben MHP'nin şu an için 99 seçimlerinin birkaç puan da olsa önünde olduğunu düşünüyorum.
Bunu 30 Mart'a kadar arttırabilir mi bunu zaman gösterecek.
.