Bazen değerli alimlerimizden güzel nasihatler okuyoruz.Zaten Sevgili Peygamberimiz (sav) "Din nasihattır" buyurmuyor mu? Günümüz insanı her ne kadar bazen yarı şaka yarı ciddi olarak "Akıl verme para ver" deseler de para kazanmakta nasihatlara uyulduğunda gerçekleşir.

Bir alimimizin tespit ettiği güzel noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.

-Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız önce ev hanımlığını ve anneliği değersizleştirin ki evde ana kalmasın. Evde ana kalmayınca nesiller televizyonun ve internetin büyüttüğü ruhsuz, kimliksiz ve merhametsiz nesiller olarak yetişsin.

-Bir Toplumu Yıkmak İstiyorsanız o toplumun babalarını borca, kredi kartı batağına, geçim derdine, işsizliğe ve açlığa mahkum edin ki ne eşlerine, ne evlatlarına, ne de ailelerine ayıracak vakitleri kalmasın. Taksit ödemekten, kirayı denkleştirme derdinden, çocuklarının okul masraflarını düşünmekten başka bir şey düşünmeye mecalleri kalmasın...

-Bir Toplumu Çürütmek İstiyorsanız evliliği pahalılaştırıp, nikahsız birlikteliği ucuzlatın ki genç nesiller haram yollara tevessül etsin. Zinayı kolaylaştırıp evliliği zorlaştırın ki nesiller, flörtün, ahlaksızlığın pençesinde eriyip gitsin

-Bir Toplumu İfsad Etmek İstiyorsanız helal lokmayı ve helal kazancı zorlaştırın ki midelere giren haram lokmalarla o toplumun kimliğini, özünü, ruh kökünü ve karakterini değiştirebilesiniz.Çeşitli kredilerle bir şekilde herkesi faize ve harama bulaştırın, hiç olmazsa faizin tozuna bulaştırın ki o toplum Allah'ın yardımını kaybetsin. Midelere giren haram lokmalar, duaların ve ibadetlerin kabul olunmasına engel olsun.

- Bir Toplumu Bitirmek istiyorsanız imamları ve hocaları komedi filmlerinin ve fıkraların başkarakteri haline getirip gözden düşürün ki kriz anlarında rehberlik yapıp safları tahkim edecek kimse kalmasın

- Bir Toplumu Mahvetmek İstiyorsanız öğretmenleri itibarsızlaştırın ki öğrencileri bile onları ciddiye almasın ve onların üzerinde hiçbir yaptırımları kalmasın. Velilerin fırçaladığı, talebesinin hakaret ettiği, yöneticisinin kıymet vermediği sıradan memurlara dönüşsünler. Sonunda ne bir nesil yetiştirebilecek heyecanları, ne toplumu ıslah edebilecek aşkları, ne de zorluklarla başa çıkabilecek azimleri kalmasın.

-Bir Toplumu Perişan Etmek İstiyorsanız o toplumu dizilerden, yarışma programlarından, yemek, evlilik ve magazin programlarından başlarını kaldıramayacak hale getirin ki gerçek hayatla bağları kopsun. Diziler vesilesiyle ahlaksızlığı yasak aşk, zinayı seviyeli birliktelik, adatmayı sıradan bir iş olarak gösterin ki toplumun temelleri sarsılsın.

Kısacası Dini ve Toplumu bozmak istiyorsanız İbadet ile Ahlakı birbirinden ayırın.İşte o zaman Namaz kılıp yalan söyleyen,Oruç tutup dilini dedikodu ve iftiradan tutamayan, Hacca gidip ticaretinde dürüst davranmayan,Zekat verip öbür tarafta kul hakkı yiyenler çoğalacak ve böylece toplum nezdinde Dinin ve Dindarların değeri zedelenecektir.