1981 yılı Yalova-İstanbul Arabalı Vapurunda martılara yem atıyorlardı. Yakından tanımak için İnegöllüye sordu "Ne iş yaparsın" "Muhasebeci" dedi İnegöllü". İnegöllü sordu, "sen ne iş yaparsın" "Topçu" cevabı geldi karşıdan.

Topçu cevabı alan İnegöllü sordu "Dikici misin, alım satım mı yapıyorsun," karşıdaki cevapladı "Oynuyorum, ben Bursasporlu Nezihi'yim"

O dönem İnegöl insanı için Topçu olduğunu söyleyen birinin top imalatçısı ya da alım satıcısı olma ihtimali top oynaması ihtimalinden daha az değildi.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

DURMUŞ AYDIN: İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı, cemiyet adamı. 05 Aralık 1965 Artvin Şavşat doğumludur. İlkokul eğitimini köyünde aldı. Artvin Göktaş Lisesi Ortaokulu ve Bursa Cem Sultan Lisesi mezunudur. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Ön Lisans ve İşletme Lisans Bölümü mezunudur. 1988 yılında İnegöl'e yerleşti. 1989-97 yılları İnegöl Tekel Kibrit Fabrikası'nda işçi olarak çalıştı beraberinde Petrol İş Sendikası Tekel Kibrit Fabrikası işyeri baş temsilcisidir. 1997 yılında sınav sonucu Tekel'de memuriyete geçti. İnegöl Tekel Kibrit Fabrikasının kapatılması ile diğer personel ile beraber İnegöl Yaprak Tütün İşletmesi'ne nakil oldular. Tekel Türkiye genelinde özelleşince Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2010 yılında Yeniceköy Belediyesine nakil ataması yapıldı. 2010-2014 yılları Yeniceköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonucunda Bütünşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesi neticesi Yeniceköy Belediyesi'nin tüzel kişiliği sona ermiş Bursa Valiliği Paylaştırma Komisyonu tarafından İnegöl Belediyesi'ne başkan yardımcısı olarak atanmıştır. Devlet Personel Başkanlığı'nca Tarım Bakanlığı'na araştırmacı olarak atanarak bir süre çalıştı. 01 Ağustos 2015 tarihinden itibaren İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığına yeniden atandı halen bu görevi sürmektedir. Cemiyet hayatında da yer almaya özen gösterdi. 14 Kasım 2000 tarihi Aydınlar Ocağı İnegöl Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Sonraki yıllarda da yöneticilik görevi yapmıştır. 18 Nisan 2010-30 Nisan 2012 tarihleri arasında başkanlık görevinde bulunduğu İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine 16 Nisan 2016 tarihinde yeniden başkan seçildi.

Kaynakça : 05.03.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü.

AYŞE BALCI:İnegöl Belediye Meclis Üyesi. 1960 Ardahan-Posof doğumlu. İlkokulu Posof Sağıdarı İlkokulu'nda, orta öğrenimini Ankara-Etimesgut Akşam Kız Sanat Okulu'nda yaptı. Eşinin tayini dolayısı ile İnegöl'e yerleştiler. Sosyal hayatta Özel Saffet Koleji, İnegöl Altıeylül İlköğretim Okulu Okul Aile Birliklerinde uzun yıllar başkanlık ve yöneticilik yaptı. İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Yöneticiliği, İnegöl Kent Konseyi Üyeliği ve Çevre Komisyonu Başkanlıklarında bulundu. Kuruluşundan itibaren Ak Parti bünyesinde aktif siyasetin içinde yer alan Ayşe Balcı İnegöl AK Parti ilçe Teşkilatı Kadın Komisyonu Başkanlığı görevini uzunca bir süre yerine getirmiştir. 2004-2009 ve 2009-2014 yılları İnegöl Belediyesi Meclis üyeliği yapmıştır. İnegöl'de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : https://www.inegolonline.com/biyografi/ayse-balci-16