Yetmişli yılların başı İnegöl'ün güneyindeki bir orman köyünden dedemiz bir perşembe günü pazara indi, hem de bir kaç hafta önce İnegöl'e yerleşen oğlunun evine uğradı. Oğlu işte idi, gelini çok sevindi, 7-8 yaşlarındaki torunu da kapının önünde mahalle çocukları ile birlikte top oynuyordu.

Dedemiz gelini ile sohbet ediyor, göz ucuyla da pencereden dışarı bakarak kapının önünde top oynayan torunu izliyordu. Dede "Birazdan gelirim" dedi ayrıldı. Öyle de yapmıştı elinde o zaman çok yaygın olan bir naylon top ile geri döndü. Torununu çağırdı aldığı topu verdi "Al sana top, bir şey olursa, babana söylersin gene alır, öyle top için kimseye yalvarılmaz" dedi. Çocukların top oynarken kullandığı "pas ver, topu bana atsana" gibi sözcüklerin futbolun doğası gereği olduğunu dedemiz bilmiyordu.

Bir başka hikayede amatör bir futbolcumuz evinde bir başına iken, aynı gün kaybettikleri bir maç için gözyaşı döküyordu. Odaya giren anne şaşırdı, oğluna ne için ağladığını sordu. Oğul da "Top için" cevabını verdi. Anne "Oğlum top için ağlanır mı hiç, baban sana en iyisini alır."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

EKREM AZMAN: İnegöl 1934 doğumludur. 14 yaşında babasını yitirince eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Babasının işi ayakkabıcılığa devam etti. 1940'lı yıllarda İnegöl Halkevi faaliyetlerine katıldı. Gruptan daha sonra Yaşar Faruk İNAL, Ahmet Necdet SÖZER, Adnan ÖZKAN, Orhan TERCAN, Refik CABİ gibi edebiyatçı ve yayıncılar çıkmıştır. Resim'e ilgisi ve yeteneği dolayısı ile bir dokuma fabrikasında desinatör olarak iş buldu. Zamanla serbest çalışmaya başlayarak tekstil desinatörlüğü konusunda yurtiçi ve yurtdışı'nda önde gelen bir kişi haline geldi. 1960'tan sonra Bursa Halkevi Oda Tiyatrosu'nun kurulmasında ve uzun yıllar faaliyetini sürdürmesinde öncülük edenlerdendi. Bursa Halkevi içinde oluşturulan ve ancak bir yıl devam edebilen Sinema Derneği'nin yöneticileri arasında yer aldı. Tiyatro tutkunu bir sanatsever olarak sürdürdüğü yaşamı 29 Ekim2014'te sona erdi. Kaynakça : bgc.org.tr.ansiklopedi/azman-ekrem,www.bursahakimiyet.com.tr., Bursa Ansiklopedisi c.1,s.186

NİLAY PARLAR ATEŞ: İDOHA İnegöl Doğal Hayatı ve Doğa Hayvanlarını Koruma Derneği Kurucu Başkanı, avukat. 1983 yılı İstanbul doğumludur. İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi 2001 yılı, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2005 yılı mezunudur. Avukatlık stajını 2006 yılında İzmir'de yapmıştır. Aynı yıl İzmir'de avukatlık yapmaya başlamış olup 2009 yılında Bursa Barosuna kayıt oldu ve İnegöl'de Parlar Hukuk Bürosunu faaliyete soktu. 2012 yılı kasım ayından itibaren Av.Sevil Koyuncu ile birlikte Parlar&Koyuncu Hukuk Bürosunu işletmektedirler. 30.09.2012 Tarihinde İDOHA İnegöl Doğal Hayatı ve Doğa Hayvanlarını Koruma Derneği Kurucu Başkanı olup derneğin bağlı olduğu Marmara Hayvan Hakları Federasyonu İnegöl Temsilcisidir. Sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlar ve doğal yaşam ile ilgili duyarlılığın arttırılması ve sorunların giderilmesi konusunda derneği ile birlikte yararlı çalışmaları oldu. İnegöl Haber Yorum Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapmakta olan Parlar İnegöl Yardımsevenler Derneği Denetleme Kurulu Üyesidir. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Teşkilatı Disiplin Kurulu Üyeliğini de yaptı. Kaynakça : www.nilayparlar.atv.tr/büromuz.html,https://tr.linkedin.com/in/nilay-parlar-ateş-