Zabıta komiseri, mehterbaşı, amatör futbolcu. 1917 yılı İnegöl doğumludur. 1933 yılından itibaren İnegöl Belediyesi Zabıtası olarak görev yapmaktadır. 1935 yılında İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü üyesi olmuş futbol şubesinin faaliyetlerine iştirak etmiştir. 1939 yılında Bursa şampiyonu olan kadronun sporcusudur. Doğanspor'un kuruluşu sonrası Doğanspor Camiası içinde yer almıştır. Eskiden zabıta Teşkilatı şehir merkezinde trafik denetimlerini de yapardı. Disiplinli tavrı nedeni ile "İstanbul'da Trafik, İnegöl'de Uzun Tevfik" gibi bir tekerleme İnegöl'de herkesin dilinde olmuştu. Uzun yıllar zabıta komiseri olarak görev yapmış haklı bir ün sahibi olmuştur. İnegöl Ehliyet Komisyonlarında uzun yıllar görev yaptı. İnegöl Belediyesi Bando Şefliği ve İnegöl Mehter Takımının 1959 yılında kurulması sonrası İnegöl Tarihi Mehter Derneği Yönetim Kurullarında ve Mehterbaşı olarak 1970'li yıllara kadar görev yaptı. 1977 yılında emekli oldu. 15 Şubat 1981 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 23.04.2017 tarihinde oğlu Nedim Tetik ile görüşüldü.

HÜSEYİN RAHMİ TATLIDİL

Meslek önderi, usta. Aile Üsküp kökenlidir. Baba İsmet Tatlıdil'in 1917 yılında İnegöl'de açtığı köfteci dükkanını çocukları 1965 yılına kadar İnegöl'de sürdürdüler. 1937 İnegöl doğumlu Hüseyin Rahmi Tatlıdil köftecilik mesleğini devam ettirmek üzere 1965 yılında İstanbul'a taşındı. 1962 yılında İstanbula taşınan ağabeyi Ali Fahri Tatlıdil Mevlanakapı'da köftecilik yapmakta idi. O ise Merkezefendi'de kendi adına bir köfteci dükkanını faaliyete soktu. Merkezefendi köfteci dükkanı ve Hüseyin Rahmi Usta kısa sürede İstanbul'un bilinen mekanlarından ve simalarından biri haline geldi. Zaman içinde İstanbul'da sekiz ayrı satış noktasında Merkezefendi Köftecisi oluştu. İleri yaşlarına kadar işinin başında duran Hüseyin rahmi Tatlıdil 16 Kasım 2013 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : www.atasehirweb.com/firma-rehberi/tarihi-merkezefendi-koftecisi-8416-html.

ZEKİ TEKE

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanları'ndan olan Zeki Teke 1947 Bursa doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İnegöl'de tamamladı. 1961-62 İnegöl Ortaokulu mezunudur. 1966 yılında Ankara Kadastro Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1976-80 yılları arasında Bilecik Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Bursa'ya yerleşti. Meslek içi etkinliklere katıldı. 68'liler Vakfı Kurucuları arasında yer aldı. 1997 yılında Bursa Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı seçildi. Başta Uludağ ve İznik Gölü olmak üzere çevre tahribine karşı mücadele edenlerin ön saflarında yer aldı. Demokratikleşme inancı ve çevre duyarlılığı meslektaşları ve tanıyanların saygısını kazandırdı. 20 Mart 1999'da öldü. Vefatı sonrası Bursa Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde bir hatıra ormanı oluşturdu.

Kaynakça : bgc.org.tr/ansiklopedi/tekezeki.html, bursa ans.c.4,s.1596