Avusturya'da 100 yıl öncesi toprak reformu yapılmış. Öyle miras kaldı dedemden, bölelim tapuları, arsaları satalım yokmuş. Toprağını işleyecekseniz tamam, işlemeyecekseniz devlet icara çıkartıyor, mahsul sonrası, belli cüzi miktarı toprak sahibine veriyormuş, Hollanda' nın nüfusu 17 milyon, yüzölçümü Konya ovası kadar, Yakın ölçekli 10 yıllık, orta ölçekli 20 yıllık, Uzun ölçek 30 yıllık değişmeyen tarım politikaları var,,

AB' nın toplam nüfusu 447 milyon, bunların tarım ürünlerini 17 milyonluk Hollanda karşılamakta,,, Bizim güzelim tarlalarimiz bölüne bölüne 1000 m2 lere düştü. Güneşimiz var, suyumuz var, topraklarımız var, ama ovalarımız boş. Yurt dışından ayçiçek yağı, buğday, mısır ithal ediyoruz; Türkiye'de uzun ve orta ölçekli tarım politikası var mı? Var olduğuna inanmıyorum. Nedeni, İnegöl'de 50 binden fazla öğrenci var, bir tanesi ağacı aşılamayı bilmez

İnegöl'de şeftali, erik, Elma, kiraz, çilek, kestane daha nice meyveleri yetiştirmeye elverişli topraklarımız var. Bu mahsuller yetişiyor, ama yeterli değil,profesyonel değil.

Niçin İnegölümüzde 10 dönüm arazi üzerine kurulu, seraları olan, üreten TARIM LİSESİ yok.

Arkadaşlar ile sohbet ederken; Sedat Bey Bulgaristan muhaciri bir ustaya tuvalet ve banyo fayansını yaptırmış. Herkes çok beğenmiş, Ustası gururla, bundan 40 yıl önce BULGARISTAN'DA bu iş üzerine KURULU FAYANS LİSESİNDEN mezun olduğunu belirtmiş.

Bizim sürekli MEB bakanlarımız değişir, Tarım bakanlarımız değişti, toprağımızın kaderi değişmedi.

Şimdide üniversite sınavlarında baraj kaldırıldı. of oof ooof ki ne offf.. Japonyada tam 60 yıldır aynı eğitim müfredatı uygulanmakta imiş, Bizim ise her MEB bakanı ile birlikte değişen bir müfredatımız var ne acı. Bir ülkenin Milli Eğitimi, Tarımı, Askeri politikaları zırt,pırt değiştirilmemeli. Yakın, orta, uzun ölçekte planları olmalı...

Son olarak; Tunceli Ovacık kominist belediye başkanı,, belediye olarak kendi topraklarını işleyerek, mahsul elde ederek, bir de internet sitesi kurarak, internette satışa çıkarmış. kendi vatandaşına iş,istihdam sağlaması cabası..

https://ovacikdogal.com/ ve çok da başarılı olmuşlar, tebrik ederim, Malesef İnegöl ovamızda, verimli topraklarımız var,bol sularımız var,,, Bedre deresi yıllardır boşa akmakta.

Vatandaşı bırakalım bir kıyıya; örnek olması babında Belediyemizin yetiştirdiği 1 kg fasulye bile yok,. Varsa , yoksa 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezinde sanatsal işler , faaliyetler.

Bunlar adamı zorla kominist yaparlar... REMZİ BAYKAN