Proje ile 100 gün boyunca kitaplar öğrenciler tarafından eve götürülüyor ve öğrenci anne-babasına kahramanı tanıtıyor.Proje ile,1.ve 2.sınıflardan 10.000 öğrenci ''Hayalim,Kahramanım'' etkinliği ile resim yapacak ve seçilen 600 resim kitap olarak basılacak.

Proje ile,3.ve 4.sınıflardaki tüm öğrenciler Kahramanlarına mektup veya şiir yazacaklar,seçilen 600 eser yine kitap olarak basılacak.Proje ile,kitapları okuduğu için tüm öğrencilere,yaklaşık 20.000 çocuğa''Tarih Yazacak Çocuk''madalyası verilecek.

Proje ile tüm ilkokul sınıflarında 10 hafta boyunca tiyatrocular çatkapı sınıflara girerek Mustafa Kemalleri,Aziz Sancarları,Fatihleri canlandıracaklar.Bu proje ile kitaplarda yer alan karekod videoları ile kitapların sesli halleri akıllı tahta üzerinden çocuklara izletilebiliyor ve dinletilebiliyor.

Proje ile kitapların tamamı Türkçenin dışında tam 5 dile çevrilerek dünyaya servis edilecek. Proje ile resmi okullarda 100 günde 100 kahraman farklı etkinlikle tanıtılacak.Türkçe öğretmeni olarak öngördüğüm gibi Tarihe geçecek ve tarihe malolacak bir proje.Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

Bu yazı vesilesi ile geleceğimize yön veren siyasetçilerimize de seslenmek istiyorum.Bir dede olarak çocuklarımızı Minecraft gibi çizgi filmlerden kurtarmak için tarihe yön veren kahramanlarımızın yer aldığı milli çizgi film ve çocuk oyunları projeleri üretilmesini istiyorum.Tüm anne ve babalar bu konuda çileli.

Çocuklarımız bilgisayarla ve akıllı telefonlarla tanışır tanışmaz ''Örümcek Adam,Supermen,Red Kid vb.''kahramanların hayranı olacaklarına Türk büyüklerimizin hayranı olsunlar.Ülkemizdeki 18 milyon öğrencinin anne ve babası da benim gibi aynı düşüncede olduğunu hissediyorum.Bu bir öneri değil bir yakarıştır.

Bu vesile ile ''Tarih Yazan Çocuklar'' projesini bir kez daha alkışlıyorum.Proje sayesinde Türk büyüklerimiz coçuklar tarafından canlandırılmaya başladı.Çocukların karakterleri canlandırıken gözlerindeki pırıltıyı iş adamlarımızın bizzat görmesini isterim.İsterim ki nasıl hayırlı iş yaptıklarını anlasınlar,yaşasınlar.Sadece çocuklar Türk büyüklerini okumakla kalmıyor,canlandırmakla kalmıyor örnek almaya başlıyor örnek.Çocuklarımızdan beklediğimiz de tam bu değil mi?

İnegöl Belediyesi,İnegöl Kaymakamlığı,MUSİAD İnegöl Şubesi ve Birlikte Dağıtım A.Ş İşbirliğinde hayata geçirilen ''Tarih Yazan Çocuklar İnegölde'' projesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hummalı çalışmasıyla fidan iken koca bir çınar oldu.Proje tüm ulusal basında yer aladı.Sadece İnegöl'de değil tüm Türkiye'de hayata geçirilmesi tek temennim.Proje ile tam 644 sınıf kitaplığının kurulması hedefleniyor.

Şu bir gerçek ki proje adım adım hedefe yaklaşıyor.İleriki bir tarihte düzenlenecek muhteşem bir gala ile hem hayırseverlerimiz hem de kitapları okuyan çocuklarımız çeşitli ödüllerle onurlandırılacak.Yabancıya hayran duyan bir nesil değil tarih yazan büyüklerimize hayran duyan bir nesil hayal ediyoruz.

Bundan böyle İnegöl'de çocuklar gerçek kahramanların hikayeleri ile büyüyecek.Sözlerimi Büyük Atatürk'ün şu sözüyle noktalıyorum:''Milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.Bu söz projenin ne kadar yerinde bir proje olduğunu ne güzel anlatıyor değil mi?