Geçtiğimiz Perşembe akşamı Mobilium AVM ev sahipliğinde projeye destek veren iş adamlarının,okul müdürlerinin,projeye destek veren öğretmenlerin ve öğrencilerin katıldığı bir iftar yemeği verildi.

Yemek sonrası ''Tarih Yazan Çocuklar'' Projesinin tanıtımı yapıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Doğru, Proje sahibi Ahmet Ortadeveci, Projenin İnegöl sorumlusu Gazeteci Şaban Korkmaz ve hayırsever iş adamları birer konuşma yaparak biz katılımcılara projenin önemini ve amacını anlattılar.Tam bir okuma seferberliği ve Türk büyüklerini tanıtma projesi.Bir nesli değiştirecek gerçek bir sosyal sorumluluk projesi.

İnegöl'de hayırseverler öncülüğünde tüm çocuklarımıza Türk büyükleri öğretiliyor.İnegöl'de her sınıfa bir kitaplık kuruluyor.Kurumlar k,uruluşlar,hayırseverler okullara kitaplık kurarak adını yaşatma yarışına girdiler.Şunu özellikle belirteyim ki bu projeye sadece iş adamları değil her geliri olanın da destek verebileceği bir proje.Hayırlı bir aydayız ,projeye destek vermenin tam zamanı.

Öyle hayırlı bir projeki sevinmemek, mutlu olmamak elde değil.Kitap okuma fakiri olan değerlerimizin zayıflamaya başladığı güzel ülkemizde böyle projeler alkışlanır.Projeyi yazanlara,destek verenlere,sürdürülebilir kılanlara binlerce kez teşekkür ediyorum.

Proje ile 20 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.Proje ile güzel ülkemin güzel çocuklarına 2 milyon kitap okutmak hedefleniyor.Biz Türkler tarih de yazmayı destan da yazmayı iyi biliriz.Projenin adı bile gelecek için umut dolu.

Birlikte Dağıtım A.Ş. tarafından basımı yapılan ve 100 Türk büyüğünü hikayeleştiren bu kitaplarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Kitap İnceleme komisyonu o kadar güzel tespitler yapmış ki hayran olmamak elde değil.

Başlangıçta anne ve babalar bu kitapların içeriğini bilmedikleri için kaygı duyabilirler ama kitap inceleme komisyonumuzun tespitleri kafalardaki soru işaretlerini bir bir ortadan kaldırmış.Tespitleri sizlerle de paylaşmak istiyorum:

*Eserlerin,metin ve görsellerinde cinsiyet,ırk,renk,dil,din,siyasal tercih açısından ayrım yapmadığı,insan haklarına uygun içeriğe sahip olduğu,*Yayıncı ve dağıtımcı firmalar haricinde herhangi bir reklam unsuru içermediği,

*Eserlerin,Milli Eğitim Müfredatını ve müfredat içerisindeki kazanımları destekleyici içeriklere sahip olduğu,

*Eserlerde olumsuzluğu özendirici davranışlara rastlanılmadığı, şiddet,ihmal ve istismar ögelerini hatırlatıcı herhangi bir unsur bulunmadığı,

*İçeriğinde hak.adalet,eşitlik,doğruluk,temizlik,sabır,saygı,sevgi,vatanseverlik vb.değerlerin ve kavramların uygun şekilde kullanıldığı,Sonuç olarak;*100 Türk büyüğünü anlatan söz konusu hikaye setlerinin ilköğretim düzeyindeki okul kütüphanelerinde bulunmasının uygun olduğu görüşüne yer verilmiştir.

Projede kimler yok ki...Mustafa Kemal Atatürk,Kanuni Sultan Süleyman,Abdülhamid Han,Bilge Kağan,Ertuğrul Gazi,Nene Hatun,Seyit Onbaşı,Yunus Emre,Hacı Bektaşi Veli, Akşemseddin, İbn-i Sina,Aziz Sancar,Alparslan,Osman Gazi,Oğuz Kağan,Yavuz Sultan Selim,Kara Fatma,Şütçü İmam,Halime Çavuş,Evliya Çelebi, Mevlana vb.

Hepsi birer gurur abidesi.