Tarihin her safhasında önemli dönüm noktalarına imza atmış, kurduğu medeniyetler ile tarihe yön vermiş kadim Türk milletini bir kez daha tarih çağırıyor. Hem de en kritik bir dönemde, dünyanın dört bir tarafında mazlum milletlerin inim inim inlediği, savaşların gölgesinde tam bir cehennemin yaşandığı, kadın, çocuk yaşlı demeden masum yüzlerin sömürüldüğü böylesi bir dönemde. Uyuyan dev uyanıyor. Dünyanın barışa, huzura yeniden esenlik günlere kavuşması adına tarih bizi çağırıyor.

"BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM, GELİN CANLAR BİR OLALIM"

2019 yılının zor geçeceği belli. Hem içeriden hem de dışarıdan milletimizin değerlerine saldırmaya hazır bir güruh beklemede. 1919'da başlayan yeniden doğuş yedi düvele karşı kazanılan zaferi hala içlerine sindiremeyen bu güç, Milli Mücadelenin 100. yılında ellerinde ne varsa hepsiyle bize saldırmaya hazırlar. Dikkatli olmalıyız, duygusallığımızı, olaylara anlık cevap verdiğimizi bildiklerinden oyunlarını buna göre şekillendireceklerdir. O yüzden serinkanlı, fotoğrafın büyük karesine bakarak olayları takip edelim. Tabiri caizse gaza gelmeden, tek yürek olarak, Horasan geleneğimizi öne çıkararak bu gafillere karşı Hacı Bektaş Veli'nin dedi gibi "Bir olalım, iri olalım, diri olalım, gelin canlar bir olalım."

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Bakın geçen hafta İsrail jetlerinin Gazze'yi bombardıman altına aldığı dakikalarda ABD Başkanı Donald Trump, 1967 yılında İsrail'in işgal ettiği Suriye-İsrail sınırındaki Golan Tepelerini İsrail'in toprağı olarak tanıdı. Ortadoğu yine fokur fokur kaynamaya başladı. Karara Türkiye adına ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tepki gösterdi.Çavuşoğlu, "ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı. Ancak bu karar, İsrail'in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artıracak" dedi.ABD'nin aldığı karar sonrası Suriye'deki Esad rejimi, "ABD'nin bu kararı Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğüne saldırıdır" açıklamasıyla tepki gösterdi.Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Amerikalı mevkidaşıPompeo'yu arayarak kararın uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi. İsrail bu coğrafyada olduğu müddetçe savaş çanları çalmaya devam edecek. Afganistan, Irak, Suriye, Libya, Yemen cehennemi yaşıyor. Sıra hangi ülkede bunu zaman gösterecek.ABD'nin, bu gerginliği tırmandırmada öncü kuvvet olacağı aşikar. Safları sıklaştırma zamanı ey dostlar. İnşallah yeniden güçlü bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye, bu girdaptan sıyrılarak mazlum milletlerin hamiliğini yaparak bu oyunu bozacak.

YENİDEN FABRİKA AYARLARINA DÖNMEMİZ ŞART

Son derece zor bir dönemden geçiyoruz. Zaman birlik zamanı, zaman TEK YÜREK olma zamanı.Tüm dünya ateş yumağı olan, her yerinde savaşın kol gezdiği, acının, hüznün, perişanlığın bir karabulut gibi kapladığı bu dönemi sonlandıracak bir milleti bekliyor. Tüm dünya uyuyan yürekleri uyandıracak, gözyaşlarını dindirecek, masumları özgürlüğüne kavuşturacak bir milleti bekliyor. Çok büyük bir vebal içerisindeyiz. Bunca olayın içerisinde, yaşananları görmezden gelmek, bunlara ses çıkarmamak, gündelik hayatımıza devam etmek, dolar, altın alarak nasıl kendimizi kurtarırızı düşünmek her şey bu kadar basit mi ey dostlar. Bizler böyle değildik. Bizler bu kadar vurdumduymaz değildik. Yeniden fabrika ayarlarına dönmemiz şart. Böyle devam edersek, bu vebal ile ahirette hesaba çekilersek vay halimize...

TARİHİMİZİN HİÇBİR EVRESİNDE KARA BİR LEKEMİZ YOK

Tertemiz, pak bir geçmişe sahipken, nedir bu serkeşliğimiz. Umutsuzluğumuz, tükenmişliğimiz, bezginliğimiz, yüzlerimizin asıklığı... Hangi millete nasip ki böyle şanlı bir geçmiş. Şöyle bir bakın ABD, Fransa, İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya'nın tarihlerine. Hepsinin geçmişi kara lekelerle dolu. Ecdadımız bizlere öyle bir geçmiş bıraktı ki bu bile her şeye bedel. Lütfen tarihimizin değerini bilelim. Ve ona göre hareket edelim. Bıkmadan, usanmadan, yorulmak bilmeden çalışmaya ve üretmeye devam edelim. Birlikte aşılmayacak engelleri bir bir geçerek ülkemizi en ileri noktalara taşıyalım.

Şunu unutmayalım ki, Doğu Türkistan'da özgürlüğünü bekleyen yurttaşlar, Somali, Çat, Sudan ve Yemen'deki mazlumlar, Bosna, Kosova, Sancak, Üsküp, Deliorman ve Gümülcine'deki gönüller, Harem-i Şerif, Ravza-ı Mütahara ve Filistin'deki ümmet bizi çağırıyor. Tarih bizi çağırıyor. Tarih, bizleri gerçek vazifemizi yerine getir diye çağırıyor. Artık uyanma zamanı. Artık hep birlikte ayağa kalkma zamanı.